Konu
:
Konya'da Sağlık Rezaleti
Yalnız Mesajı Göster
Konya'da Sağlık Rezaleti
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konya'da Sağlık Rezaleti
Konya'da yaklaşık 1 yıl önce bel fıtığı ameliyatı olan 54 yaşındaki Hüsamettin Serin, operasyon sırasında kırılan aletin parçalarının vücudunda kaldığını öne sürüyor
Hüsamettin Serin, 26 Mayıs 2005'de sol ayağındaki ağrı nedeniyle gittiği Konya Numune Hastanesinde bel fıtığı ameliyatı geçirdiğini söyledi
Ameliyatta kullanılan bir aletin operasyon sırasında kırıldığını ve iki küçük parçasının içinde kaldığını ileri süren Serin, şunları kaydetti:
''Bu parçalar özellikle belimde rahatsızlık veriyor
6 ay önce suç duyurusunda bulundum
Ancak Savcılık kusur bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma yapmaya gerek olmadığına karar verdi
İtiraz hakkımı kullanacağım
Tazminat davası açacağım
Ben sağlıktaki işleyişe kızıyorum
Ameliyatta aleti kırıyorlar ama parçalarını almıyorlar
Sonra da bana çıkıp böyle vakaları çok yaşıyoruz yapacak bir şeyimiz yok deniliyor
''
Ameliyatı yapan beyin Cerrahı Opr
Dr
Mustafa Balevi ise şu anda kişinin belinde kalan 1 milimetre kalınlığındaki küçük metal parçadan kaynaklanan bir sağlık sorunu yaşadığına inanmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Söz konusu kişinin tazminat almak için dava açtığına inanıyorum
Oysa hiç bir riski olmadan yeniden ameliyat yapılıp parça rahatlıkla çıkarılabilir
Zaten olayda cerrah olarak benim bir kusurum yok
Bunu zaten Cumhuriyet Savcılığı da doğruladı ve soruşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verdi
Ancak söz konusu kişi yine de tazminat davasında ısrar ediyor
''
Sorunun aslında hastanelere kaliteli ameliyat malzemesi alınmaması olduğunu vurgulayan Balevi, ''Aletler dayanıksız
Orijinal olmadığı için kırılıyor
Bu sorunu yaşayan ilk doktor değilim
Hastanelerin kaliteli malzeme alma sorununa önlem alınması gerekir
Bu olaydan sonra yaptığım tüm ameliyatlarda, Almanya'dan kendim orjinal olarak getirttiğim ameliyat malzemelerini kullanıyorum'' dedi
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul