Konu
:
Soru:"Gebelikte Karaciğer Enzim Yüksekliğnde Neler Düşünülmelidir?"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
hocam benim eşim 4,5 aylık hamile ve karaciğer enzimleri aşırı yüksek bunlar AST:334 ALT:456 değerlerinde çıktı
Bu değerlerin bu denli yükselmesi hamilelikten kaynaklandığını söylediler
Bende eşimi 18
tarihinde diyarbakır asker hastanesine götürdüm buradaki değerleri ise yine AST:346 ALT:728 Seviyesine çıktığını doktorumuz söyledi ve kadın doğum uzmanı ile birlikte kontrol edeceğiz ve bu değerlerin düşüp düşmediğini kontrol edeceğiz şeklinde cevap verdi
neden bu denli yükseldiğini sorduğum da bana bunu sebepleri çoktur dedi eşimin dudağında çıkan uçuğun dahi karaciğer enzimlerinin yükselmesine yeteceğini söyledi
bütün hepatit tesleri yapıldı hepsi negatif çıktı burusella testi yaptılar negatif çıktı artık doktorlar bebeğe bağladılar ancak enzimler yükselmeye devam ediyor
5 nci aydan sönra bebeğin anneyi zehirleye bileceğini bu nedenlede bebeğin alınması gerektiğini kadın doğum uzmanı söyledi bu konuda bizi yardımcı olursanız sevinirim hacom şimdiden teşekkür ederim
Doç
Dr
Yusuf AKCAN
06
18:07:27
bu tip vakalar tabi ciddi yaklaşılmalıdır
gebelikten önce var olan bir karaciğer hastalığının olup olmaması önemlidir
sadece gebelikte gelişen bir durum ise gebeliğin akut yağlı karaciğeri, HELLP sendromu, preeklampsi ile olan karaciğer hasarı, buddchiari sendromu, herpes infeksiyonu viremisi viral hepatitle hepsi hızla gözden geçirilmeli ve İNR ve diğer karaciğer parametrelerinde bozukluk artarak devam ediyorsa gebelik sonlandırılması düşünülmelidir
altta yatan otoimmun hepatit gözden geçirilmeli, wilson dahil diğer hepatit sebepleri araştırılmaldır
otoimmun hepatit te azothiopurin ve prednisone güvenlidir
kolestaz ön planda olan hastalarda ursofalk faydalı olabilmektedir
bu genel bilgiler, sadece doktorunuzla durum değerlendirmede hatırlatıcı olarak kullanılabilecek noktaları içermektedir
esas olan doktorunuzun değerlendirmeleridir
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul