07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Gıdada Hangi Tehlike
Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan E kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi
Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı
Hangi gıdada ne tehlike var?
* E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım
* E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük
* E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): mide sorunları, alerji
* E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük
* E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım
* E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık
* E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım
Kaynak : Bayposta com
|
|
|