Yalnız Mesajı Göster

Sarımsağı Çiğ Yemeyin

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsağı Çiğ Yemeyin





Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiğini bildirdi

Prof Dr Yılmaz, sarımsağın (Allium sativum) 5 bin yıldan fazla zamandır bilindiğini, antik çağlarda Babilliler, Mısırlılar,Vikingler, Çinliler, Yunanlılar, Romalılar, Araplar ve Hindular'ın sıklıkla sarımsak tükettiklerinin bilindiğini belirtti

Özellikle bağırsak hastalıklarında, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsağın kullanıldığına dikkat çeken Prof Dr Yılmaz, İkinci Dünya Savaşında açık yaraların üzerine direkt olarak sürülerek, enfeksiyonun yayılmasının engellendiğini söyledi

Yayınlanan 3 bin makalede sarımsağın sağlık üzerindeki etkilerinin incelendiğini ve bilimsel sonuçların tüm dünyada yayınlandığını ifade eden Prof Dr Yılmaz, şöyle dedi:
''Sarımsağın faydaları arasında kalp damar hastalıkları, kanseri engellemesi, immün bağışıklık sistemin uyarılması, detoksifikasyon yapması, radyasyona, strese karşı koruması,fiziksel gücün artırılması ve antiaging etkileri bu çalışmalarda gösterilmiştir''

SARIMSAĞI ÇİĞ YEMEYİN, ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ
Ayrıştırmanın (ekstraksiyon), yiyeceklerin istenmeyen özelliklerini yok ettiği gerçeğinin uzun zamandır bilindiğini ifade eden Prof Dr Yılmaz, şunları söyledi:

''Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri bu ayrıştırma ile yok edilebilmektedir Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya *****, süt ile ayrıştırılmaktadır Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır''

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla