Konu
:
Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor!
Yalnız Mesajı Göster
Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor!
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor!
Patates Cipsi Ürünlerindeki Kanserojen Madde Oranı Düşüyor![/b]
05
08
2008
Ürünlerinde yüksek seviyede kanserojen madde bulunduğu iddiasıyla mahkemeye çıkan patates cipsi üreticileri, ürünlerdeki kanserojen maddeyi azaltma konusunda devletle anlaştı
ABDnin önde gelen patates cipsi firmaları
Ürünlerinde yüksek seviyede kanserojen madde bulunduğu iddiasıyla mahkemeye çıkan patates cipsi üreticileri, ürünlerdeki kanserojen maddeyi azaltma konusunda devletle anlaştı
ABDnin önde gelen patates cipsi firmaları Heinz, Frito-Lay, Kettle Foods ve Lancein açılan dava sonucunda 3 milyon dolar para cezasına çarptırıldıkları belirtildi
Bu arada sözkonusu firmaların yanı sıra McDonalds, Burger King, KFC ve Wendys ürünlerinde de, özellikle patates kızartması, patates haşlaması ve kavurmasının aminoasit içeren yan ürünü olan akrilamidin yüksek dozda bulunduğu belirtildi
Savcı, halkın sağlığı için ürünlerdeki kanserojen maddenin azaltıldığını ve diğer şirketlerin de bunu yapması gerektiğini ifade etti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul