Konu
:
Soru:"Bacagimin Siyrilan Derisinin Altinda Yag Gorundugu Halde Furasin Surup Koli Bandiyla Kapattim."
Yalnız Mesajı Göster
Soru:"Bacagimin Siyrilan Derisinin Altinda Yag Gorundugu Halde Furasin Surup Koli Bandiyla Kapattim."
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
iyi günler
bacağımın ön tarafında deri sıyrıldı altından yağ görünüyor yaklaşık 7x7cm büyüklüğünde ben üzerine hergün batikon furasin sürüp pamuklu gazlı bezle kapatarak koli bandı türünde bir bantla kapattım
ancak 1-2 gün sonra tüm vücudumda kırmızılık ve kaşıntı başladı özellikle *****te zaman zaman gelen çok şiddetli kaşıntılar ortaya çıktı dün allerji yapmayan bandaja ve terramisine geçtim ancak kabarıklık ve kaşıntı devam ediyor
ayrıca batikonun prospektüsündeki allerji testinide yaptım 30dak süreyle deriye temas ettirdim birşey olmadı
değiştirmeme rağmen neden allerji devam ediyor ne yapmalıyım teşekkürler
Doç
Dr
M
Akif BUYUKBESE
11
07:07:16
Deri alti yag dokusu ve belki baska yumusak doklar acildiginda tetanoz asisi olali 10 yili gecmis se tekrarlanmasinda yarar var
5 yil ise bu sure yaraya bakilarak karar verilebilir
genel kaide suphe olunca asilamaktir
boyle yaralarin hastane ortaminda temizlemesi uygun olur
Bazen iyotlarin hem allerjik hem de yarayi tahris etkileri olabiliyor
yaryai genel cerrahlarin ve enfeksiyon uzmanlarinin gormesinde yarar var
Allerji yapamama durumu olan hemen hicbir ilac ve solusyon pratik anlamda yoktur
Test yaptirmaniz allerji olmayacaginiz garanti etmez
Zira allerjinin tanimi ve tabiatina uygun degildir
Test dahi siddetli allerjiye neden olabilir
Genital muayeneyi uroloji uzmanlarinin yapmasi yararli olacaktir
Sifalar
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi