Konu
:
Soru:"Baraclude Ve Gebelik"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
merhaba hocam benim eşim hepatit b hastası biz iki senelik evliyiz ve hastalıgı 4 senedir biliyoruz ve tedavisini o zamandan itibaren devam ediyoruz ve iki buçuk sene önce biyopsi oldu sonuç yüksek çıktı ve haftada bir defa 6 aylık igne kullanmaya başladı buda yetrsiz geldi ve haftalık iğne ve günlük ilaç kulandı ilacın adı yazılış olarak hatırlamıyorum ama okunuşu ( zefiks ti ) ve bunlar bitenden sonra tedaviye ara verdi 3 aylık kontrol sonrası eşimin artık hamile kalması için bir problem olmaıgını söyledi doktorumuz ve eşim hamile kaldı ama 1 aylıkken dış gebelik olduğunu öğrendik ve doğal olarak düşük oldu kontrol gerği DNA testi yapıldı ve yine yüksek çıktıı ve bu kez 1 mg BARAKULÛT (okunuş olarak) kullanmaya başladı bu ilac 1 senelik verdi günde 1 defa ve bu süre boyunca hamile kalmaması gerektiği aksi takdirde bebeğin sakat olabileceği söylendi ve ALT -AST sonuçları normal çıkıyor her ay kontrole gidiyor ulrason tahlıller ve mart 2009 yine DNA testi yapılacak
BENİM SORUM:Eşim bu ilacı kullanırken hamile kaldığı takdirde bebekte herhangi bir anormallik yani özürlü olma ihtimali varmı? ve bu ilacın dozu düşürülse bebek düşünebilirmiyiz? yani biz hem tedaviye devam edip hem bebek düşünebilirmiyiz?
LÜTFEN BU KONUDA BİZİ AYDINLATABİLİRMİSİNİZ
şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM SAYI HOCAM
Doç
Dr
Yusuf AKCAN
02
10:53:33
Baraclude kullanımı gebelikte C kategorisindedir
yani faydası ve zararı gözönünde bulundurularak ve çok gerekli ise verilir
annenin hayatını kurtaracak ise mesela
sizde böyle bir durum söz konusu değil
gebelik öncesi ve esnasında kullanmamalısınız
tedavi kesilecek konuma gelipde kesilirse , 3 aydan sonra gebelik deneseniz daha iyi olur
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul