Konu
:
Soru:"Safra Kesesinde Çamur"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dr
Emel hanım benim kızım 2 buçuk senedir safra kesesinde genişleme ve çamur olduğunu söylüyorlar ve daha geçmedi sancı ve kusmayla devam ediyo
24 şubat salı günü aynı şikayetnen gittik karaciğer emzimleri yüksek cıktı safra kesesi kanalları 6mm genişleme cıktı ve çocuğum cok sancı çekiyo ağrısı olduğunda ne olur bize yardımcı olursanız menmun oluruz
Uzm
Dr
EMEL OĞUZ (AVCUOĞULLARI)
26
12:03:48
Merhaba,Safra çamuru kalsiyum bilirubinat partikülleri ve kolesterol kristalleri içeren jel formundaki safrayı ifade eder
Sıklıkla normal şartlar altında oluşurlar fakat ya kendiliğiden kaybolurlar ya da vakaların yaklaşık %15 ‘inde olduğu gibi kolesterol taşı formasyonunu oluştururlar
Safra kesesinde çamur ve genişleme karın ağrısı, bulantı, kusma nedenidir
Safra yoğunlaşıp çamur ve safra taşı oluşumu sıklıkla Rocephin (Seftriakson grubu antibiyotikler)başta olmak üzere bazı antibiyotiklerin kullanımı sonrası görülmektedir
Safra salgısının oniki parmak barsağına aktığı kanalın barsağa açılan ucunda oddi sfinkteri dediğimiz bir oluşum vardır, bazen bu sfinkterin stenozu da anlattığınız soruna neden olabilmektedir
çocuk Gastroenteroloji bölümü tarafından değerlendirildi mi? çok uzun süredir varolan bir şikayetten yakınıyorsunuz, benim görüşüm Endoskopi yapılarak ERCP (Endoskopik retrograd kolanjiopankreatikografi) işlemi ile değerlendirilmesini öneririm
Gerekirse Oddi sfinkter dilatasyonu da uygulanabilir
Safra stazı yani karaciğer içinde safra göllenmesi karaciğer için zararlıdır, karaciğer enzimleri de bu nedenle yükselmiştir diye düşünüyorum
Mutlaka çocuk Gastroenteroloji bölümüne başvurunuz
Op
Dr
Emel OĞUZ (AVCUOĞULLARI)çocuk Cerrahisi Uzmanı
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul