Konu
:
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmesine Dikkat
Yalnız Mesajı Göster
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmesine Dikkat
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmesine Dikkat
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmesine Dikkat[/b]
20
06
2008
Hava sıcaklığındaki artış gıdaların daha çabuk bozulmasına neden olduğu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması istendi
Didim ilçesinde artan hava sıcaklığı nedeniyle gıda zehirlenmeleri olaylarının da arttığı bildirildi
Hava sıcaklığındaki artış gıdaların daha çabuk bozulmasına neden olduğu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması istendi
Didim ilçesinde artan hava sıcaklığı nedeniyle gıda zehirlenmeleri olaylarının da arttığı bildirildi
Sıcaklarda halkın gıda zehirlenmeleri konusunda daha dikkatli olmalarını ve hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Didim Devlet hastanesi başhekimi Fesih Doğan Yıldız, "Bu mevsimde yiyecekler hava sıcaklığından dolayı hızla bozularak toksin ve bakterilerin üremesine sebep olabilir
Açıkta ve hijyen kurallarına özen gösterilmeden hazırlanan yiyecek satış noktalarından alışveriş yapılmamalı ve gıda maddeleri buzdolabında saklanmalıdır
Günlük su tüketimi arttığından 2-3 litre sıvı almamız sağlığımız açısından olumlu etki yapacaktır dedi
Yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, Yaz aylarında tüketilen yağlı ve hamurlu yiyecekler, aşırı sıcaklarda vücutta yorgunluğa, baş ağrısı ve tansiyona neden olur
Bu nedenle özellikle sıcakların fazla olduğu yaz aylarında hamurlu, yağlı yiyeceklerden şiddetle kaçınılması gerekmektedir diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul