Konu
:
Hamilelikte Aşırı Fıstık Tüketmek Sakıncalı
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Araştırma her gün çok fazla miktarda fıstık ya da fıstık ezmesi tüketen hamile kadınlar üzerinde yapıldı
Ancak hamile kadınların asla fıstık ya da fıstık ezmesi yememesi gerektiğini söylemek için çok erken
Bu nedenle uzmanlar henüz hamile kadınlara fıstık yememeleri konusunda bir açıklama yapmıyorlar
Astım hayatı tehdit edecek kadar ciddi bir hastalıktır
Dünya Sağlık örgütünün yaptığı açıklamaya göre bazı ülkelerde çocuk nüfusun %30unda astım hastalığı var
Uzmanlar bazı çocukların neden astım olduğunu kesin olarak bilmemekle beraber bazı alerjilerin tetiklemesi sonucunda bronşların daralarak astıma neden olduğunu belirtiyor
Son yapılan araştırmaysa fıstık alerjisinin de astıma neden olabileceğini ortaya koyuyor
Yaklaşık 4000 hamile kadın üzerinde yapılan araştırmada anne adaylarının yemek yeme alışkanlıkları incelendi
Daha sonra bu annelerin çocuklarının sekiz yıl boyunca sağlık durumları gözlendi
Hamileliklerinde günde en az bir adet fıstık ezmeli sandviç yiyen annelerin çocuklarında astım olma riskinin daha fazla olduğu görüldü
Uzmanlar bu sonuçlara göre anne adaylarının tükettikleri fıstık ve fıstık ezmesi miktarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyorlar
Ancak kesin miktarlar belirtebilmek için daha detaylı araştırmalar yapılması gerektiğini açıkladılar
Kaynak: saglicaklakal
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul