Konu
:
Soru:"Çocuk Felci"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
iyi günler sayın hocam,ben 32 yaşında erkek poli sekeli ileri atrofi bir hastayım
6 yaşında geçirdiğim çocuk felci neticesinde sol bacağımda 8 cm kısalık ve ileri derecede bir kas kaybı var sol bacağımı hareket ettiremiyorum hiç
2006 yılına kadar zorda olsa hiçbir cihaz olmadan yürüyebiliyordum
hiçte doktora gitmedim bu sorun için
çevremden gelen baskı sonucu 2006 da çapa tıp fak
ortopedi bölümüne gittim
zayıflık için hiçbirşey yapamıyacaklarını ancak kısalığı giderebileceklerini ve daha sonra rahat yürüyebileceğimi söyledi doktorlar
2006 ekim ayında illizarov yöntemi ile bana operasyon yaptılar
1 yıldan fazla bir süre geçti ayağım uzadı ama şimdi koltuk değnekleri ile ancak yürüyebiliyorum
ayağımdaki uzama sonucunda dizim kitlenmiyor
bunun için ne yapmam gerekir? uygun bir cihaz var mı yürüyebilmem için bilgi vermenizi rica ediyorum
saygılarımla
şimdiden teşekkür ederim
Prof
Dr
Vural KAVUNCU
05
02
01:50:09
2006 yılına kadar cihazsız yürüyebiliyor olmanız, azda olsa bazı kaslarınızın kendini koruduğu ve olmayanların yerini aldığını gösterir
Geçirmiş olduğunuz ameliyat sonrasında uzun süre bacağınızı aktif kullanmadınız
Bunun sonucunda kullanmakta olduğuınuz yardımcı kaslarda köreldi
Dizinizi kitleyememeniz bunda dolayı oluyor
Rehabilitasyon uygulamasını denemek gerekir
Böyle durumlarda biz kasları uyarıcı özel elektrik akımları ile kas uyarısı yapıyoruz
Ayrıca egzersiz uygulaması için ulaşabilirseniz "izokinetik egzersiz cihazı" ile kaslarınızın bilgisayarlı testi ile çalışmayan kasların yerine geçen yardımcı kasların durumu belirlenir,güçlenme olanağı varsa çalıştırılır
Bütünbunlara rağmen diz kilitlenmesielde edilemiyebilir
Böyle durumlarda uzun bacak yürüme cihazlarıuygulanabilir
Başvuracağınız Fizik Tedavi Uzmanı sizi muayene ettikten sonra size nasıl bir tedavi gerektiği konusunda daha detaylı bilgi verecektir
Geçmiş olsun dileklerimle
Prof
Dr
Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul