07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Siyah Çikolata Kalp Ve Damar Dostu
Bilimadamlarının "Heart" tıp dergisinde yayımlanan araştırmasında çikolatanın, vücuttaki glikoz, lipit (yağ) oranı ve kiloya etkileri nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini artırabileceği ancak bunun aksine antioksidan etkileri sayesinde kalp-damar sağlığına olumlu etkileri de olabileceği belirtildi
Flavonoid adlı antioksidan özellikli bileşimin beyaz çikolatada bulunmadığına dikkat çeken araştırmacılar, beyaz ve siyah çikolatanın etkilerini incelemek üzere sigara kullanan 20 kişiye siyah ya da yeşil çay, soğan, elma, lahana, şarap, kakao bazlı ürünler gibi antioksidan maddeleri almalarını 24 saat boyunca yasaklandı 24 saatin ardından araştırmaya katılanlardan 10'u 40 gram siyah çikolata, 10'u da 40 gram beyaz çikolata yedi
Beyaz çikolata yiyenlerin damarlarında, pıhtı oluşumunda ve kandaki antioksidan oranında hiçbir değişikliğe rastlanmazken, aynı marka siyah çikolata yiyenlerin kan dolaşımının, çikolatayı yedikten 2 saat sonra daha iyi olduğu, bu olumlu etkinin 8 saat devam ettiği ve kandaki mevcut antioksidan oranının arttığı gözlendi
Kaynak : Bayposta com
|
|
|