07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Polenin Tıpta Kullanım Alanları
Polen çiçeklerin erkek üreme hücreleridir ve proteinler, vitaminler, esansiyel amino asitler, yağ asitleri, mineral maddeler ve iz elementler bakımından çok zengin bir gıda maddesidir
Polenler taze, dondurulmuş, kurutulmuş ve tablet haline getirilmiş haplar halinde pazarlanmaktadır Krell, “İnsanlar tarafından günlük olarak protein, vitamin ve mineral madde gereksinimi karşılamak için sadece POLEN yemek yeterlidir” diyor Ayrıca beslenme amacıyla alınan polenin Synergist etki yaparak yani birçok yararlı maddenin karşılıklı etkileşmesi ile metabolizmanın sindirimini iyileştirmektedir
Polende bulunan besinler, dengesiz alınan besinleri dengeleyerek açıkları kapattıkları ve besinlerin alınımını kolaylaştırdıkları bildirilmektedir Beslenme bozukluğu bütün dünyada en çok protein ve kalori yetersizliği ile göze çarpar Bir ortalamaya göre dünyada 0-6 yaş arasındaki bütün çocukların % 70′i protein yetersizliğinden hasta sayılmaktadır Türkiye’de 2 milyondan fazla çocuk protein yetersizliğinden sıhhatsizdir Polende ortalama %25 protein vardır Çocuklar bir ***** kaşığı polenle protein ve birçok vitamin ihtiyacını karşılayabilir
polenin kullanıldığı alanlar
İlaç sanayiinde:Prostat problemlerinde, Alerjik vakalarda Astım tedavisinde
Yiyecek sanayiinde: Gıda desteği (Food supplement)
Hasta, çocuk, yaşlı ve düşkünlerin beslenmesinde
Arı kolonilerinin beslenmesinde
Bombus arılarının beslenmesinde
Yarış atlarının beslenmesinde
Kozmetik sanayiinde
Polinasyon çalışmalarında
Çevre kirliliği çalışmalarında
|
|
|