Konu
:
Şifa Kaynağı Gıdalar
Yalnız Mesajı Göster
Şifa Kaynağı Gıdalar
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şifa Kaynağı Gıdalar
BÖĞÜRTLEN: Uzmanlara göre böğürtlen kısa süreli hafıza kaybını önlüyor
Günde bir avuç böğürtlen yemek hafızayı artırıyor
Yine kalp krizi, kanser ve katarakta karşı da koruyor
FINDIK: İçinde selenyum barındıran fındık da yine cilt kanserine karşı kalkan oluşturuyor
Hücreleri hasardan koruyan bu madde kırışıklıklara karşı da iyi geliyor
İçinde bol E vitamini içeren fındık ancak kalori açısından da oldukça zengin
HAVUÇ: Günde bir tane havuç yemek cilt kanserini engelliyor
Cildi zararlı ultraviyole ışınlarına karşı koruyan havuç, aynı zamanda kırışıklıklara karşı da bir kalkan
Ancak aşırı derecede havuç yemek cildin rengini de geçici bir süre olsa bile değiştiriyor
Günde en fazla iki adet havuç yiyin
YAĞLI BALIK: Uskumru, sardunya, somon gibi içinde bol miktarda Omega-3 asidi barındıran balık çeşitlerini sofranızdan eksik etmeyin
Balık, kalp krizi ve felç riskini en aza indiriyor
DOMATES: Pişmiş ya da çiğ fark etmez
Her gün düzenli olarak yiyin
Domatesin içinde barındırdığı likopen maddesi akciğer ve mide kanseri riskini azaltıyor
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul