Konu
:
Kanamasız Düşük
Yalnız Mesajı Göster
Kanamasız Düşük
07-23-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kanamasız Düşük
Soru: Ben beş haftalık hamileyim ve bazı hafif kahverengi kan lekelerim var
Hastaneye gittim ve muayenede “aktif” kanamasız normal rahim boynu rapor edildi
Doktor, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için rutin bir kontrol takibi yapmak istediğini söyledi
İki ültrasondan (biri karın, diğeri ******l) sonra doktorlar bana gebelik kesesi bulamadıklarını söylediler ve bu muhtemelen kötü bir yumurtadan ötürü düşük yaptığımı gösteriyor
Hiç kanama ve kramp olamadan ve tamamen kapalı bir rahim boynuna sahip olarak düşük yapmak mümkün mü? Üç haftalık bir hamilelikte gebelik kesesini gözden kaçırmış olabilmeleri olasılığı var mı? hCG’yi yeniden denemek için üç gün beklemek zorundayım ve kalbim kırık
Lütfen bana verebileceğiniz her tavsiyeyi verin, böylece kendimi hamileliğin bittiği olasılığına hazırlayabileyim
Cevap: Sizin için ne kadar üzücü
Bunu yaşadığınız için çok üzgünüm ve kimsenin size kesin cevabı verememesinden dolayı da üzgünüm
Evet, çok kanama olmadan, eğer birazcık da olsa embriyo tekrar emilmesi mümkündür
Daha muhtemeli, hiç embriyo olmamış olabilir veya kanama daha yeni başlayacak
Bir sonraki adetinizi normalden daha ağır veya “değişik” geçirebilirsiniz
Üç hafta çok erken dediğinizde haklıydınız
Teknisyenin yeteneğine ve ekipman kalitesine bağlı ama sekiz ay sonra doğum için giden gebelik kesesinin olmadığı söylenen kadınlar tanıdım
Doktorunuz hamileliğinizin varlığını sürdürebildiğini anlamak için hCG seviyelerini ölçebilirdi
Size istediğiniz “cevabı” veremediğim için üzgünüm ve nereden geçtiğinizi hissediyorum
Bu zor zamanınızda hep sizi düşünüyor olacağız
Peg Plumbo, Psikiyatrist
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul