07-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlk Doğum Günü Partisi
İlk Doğum Günü Partisi
İşte o gün geldi  Koskoca bir yılı arkanızda bıraktınız Bebeğinizin doğumu, onu ilk kez kucağınıza alıp sarıldığınız an ne kadar da geride kalmış Her şey bir anda gözünüzün önünden film şeridi gibi geçiyor değil mi? Şimdi dönüp de O na baktığınızda ne kadar da büyüdüğünü daha iyi fark edeceksiniz Belki de minik bebeğiniz size bir sürpriz yaparak ilk adımlarını atmaya başladı bile
Bebeğiniz de siz de çok zor ve bir o kadar da güzel bir yılı arkada bıraktınız İyi bir kutlamayı hak ettiniz Büyük alışveriş merkezlerinde, çocuklara özel mağazalarda yaş günü partisi için özel tabaklar, bardaklar, peçeteler, şapkalar, balonlar, davetiye kartları hatta masa örtüleri dahi bulabilirsiniz Biraz zaman harcayarak bebeğinizin ilk yaş gününü çok özel ve ömür boyu hatırlanabilecek bir anıya dönüştürebilirsiniz Peki nasıl bir yaş günü kutlaması düşünüyorsunuz? Aile içinde sade bir kutlama mı yoksa bebeğinizin yaşıtları ve tabii onların aileleri ile birlikte mütevazı bir parti mi? Hangisini tercih ederseniz edin bir yaş günü pastası hazırlayacaksınız tabii ki İşte bu noktada sizin imdadınıza tariflerimle yetişiyorum Tam da minik bebeğinizin hassas midesine göre 2 tane pasta tarifim olacak Hepinize neşeli ve lezzetli sofralarla dolu mutlu bir ömür diliyorum  
Kızımın İlk Pastası
Malzemeler
Keki için
2 yumurta
1,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı beyaz un
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu (baking powder)
1 paket vanilya
Kreması için
2 su bardağı tam yağlı süt
1 adet orta boy muz
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Süslemesi için
2 çorba kaşığı beyaz çikolata rendesi
Yapılışı
Kekin yapılışı
Oda ısısındaki yumurtaları derin ve çukur bir kaseye kırın
Toz şekeri ekleyip yumurtaların rengi beyaza dönene kadar mikserle çırpın
Yoğurt, un, yağ ve limon suyunu da ilave edip çırpmaya devam edin
Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın 25 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve kek hamurunuzu içine dökün
Önceden ısıtılmış 170?C derecedeki fırında kekiniz pembeleşene kadar pişirin
Kremanın yapılışı
Muzun kabuklarını soyduktan sonra blenderle püre kıvamına getirin
Tüm malzeme ile birlikte bir tencereye alıp iyice karıştırın
Orta harlı ateşte sürekli karıştırmak suretiyle kremayı pişirin
Kremayı kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir spatula yardımıyla sürün
Soğuduktan sonra çikolata rendesini üzerine serpiştirin Pastayı buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra bebeğinizin yaş gününü keyifle kutlayabilirsiniz
Öneriler
Bebeğinizin yumurtaya, muza alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın
Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü ya da kürdanı keke batırın, kürdanı çektiğinizde üzerine hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
Kremanın pişerken topak topak olmaması için kuru malzemeyi tencereye koyduktan sonra azar azar sütü ilave ederek karıştırın â?"çırpıcı veya blendar kullanabilirsiniz- ondan sonra ocağa koyun
Kreması için çilek, limon, frambuaz, kivi, şeftali gibi farklı meyveler kullanabilirsiniz Kullanacağınız meyvenin tadına göre şeker miktarını değiştirebilirsiniz
Pastanızı hayvan şeklinde yapacaksınız -ki ben kızıma kedi şeklinde bir pasta yapmıştım- üzerinin süslemesi için çikolata ve farklı renklerdeki meyvelerden faydalanabilirsiniz
Turuncu Pasta (Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için)
Malzemeler
Keki için
2 yumurta
1,5 kahve fincanı beyaz un
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Sosu için
1 çay bardağı şeftali suyu
Kreması için
300 gr bal kabağı
15 adet siyah kuru üzüm
5 adet kuru kayısı
1 su bardağı su
Yapılışı
Kekin yapılışı
Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip bir mikser ile karışım beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın
Unu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin
Pasta kalıbınızın dibini sıvı yağ ile yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 170?C derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin
Sosun yapılışı
Kekiniz pişerken siz de kekin üzerine dökeceğiniz şeftali suyunu hazırlayabilirsiniz
Şeftaliyi katı meyve presi ile sıkıp suyunu çıkarabilir veya parçalayıcı ile iyice parçaladıktan sonra bir tülbentle suyunu çıkarabilirsiniz
Kekiniz pişer pişmez bir kaşık yardımıyla şeftali suyunu kekin üzerine eşit olarak dökün ve tekrar fırına koyun ama fırını çalıştırmayın çünkü fırının ılıklığı meyve suyunu emmesi için yeterli olacaktır
5 dakika kaldıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın
Kremanın yapılışı
Balkabağının dış kabuğunu temizledikten sonra küçük küçük bir tencereye kesin
Siyah kuru üzümün çekirdeklerini temizleyip kuru kayısılarla birlikte tencereye ekleyin
1 su bardağı suyu da ilave edip kayısılar yumuşayana ve malzeme suyunu çekene kadar pişirin
Kremayı blenderle püre kıvamına getirin
Kremayı kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir spatula yardımıyla sürüp buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin
Pastanın üzerine mumu yerleştirdikten sonra bebeğinizin beğenisine sunabilirsiniz
Öneriler
Bebeğinizin yumurtaya alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın
Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü ya da kürdanı keke batırın, kürdanı çektiğinizde üzerine hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
Keki ıslatmak için şeftali suyu yerine kayısı veya üzüm suyu da kullanabilirsiniz
Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için verilen bu pastada üzerini süslemek için çikolata kullanmak istiyorsanız sütsüz çikolata olan bitter çikolata ve meyvelerden kullanabilirsiniz
Kaynak: Bebek
|
|
|