Konu
:
Anne Olduktan Sonra Â??Benâ? Kimliğini Sürdürmek Kolay Mı?
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anne olduktan sonra â??benâ? kimliğini sürdürmek kolay mı?
Anne olanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır
Biz kadınların hayatı A
O
Ö ve A
O
S olarak bir milada işaret eder
Anne Olduktan Sonra apayrı bir kimlik edinir ve eskisine hoşçakal deriz farkında olmadan
Peki bu kadar kolay mı eski benden vazgeçmek? Evet bazılarımız için gerçekten çok kolay
Belki hormonlar yüzünden belki anne olmanın o tatlı sarhoşluğu yüzünden
Gerçek nedeni pek umursamıyoruz çünkü bu çok güzel bir his
Ta ki çocuğunuz kendi ayakları üzerinde durmaya başlayıp da biraz daha özgürlüğünü size tercih edene kadar
Her zaman size ihtiyaç duyan çocuğunuz git gide size daha az ihtiyaç duymaya yani kısacası büyümeye başlıyor
İşte o zaman silkelenip aklınız başınıza geliyor ve başlıyor ben kimim soruları
Ve kendinizi yendiden keşfetmeye başlıyorsunuz enteresan bir şekilde
Ben anne olmadan önce neler yapardım? Nelerden hoşlanırdım? diye geçmişe dönüyor, bazen bulduklarınızdan pek tatmin olmayarak yeni arayışlara giriyorsunuz
Aslında eski size tamamen dönme şansınız da isteğiniz de yok zaten
Çünkü annelikle birlikte kendinize muhteşem özellikler de katmış oluyorsunuz
Eğer bu durumu bir depresyona çevirmezsiniz bu gerçekten güzel bir duygu
Tekrar kendinizi keşfetmek ve yeni ilgi alanları yaratarak kendinizi geliştirmek
Bu şekilde çocuğunuzla kurduğunuz iletişimin farklı bir boyutunu da yakalamış oluyorsunuz aslında
Hem bir anne hem de anne kimliği dışında özellikler barındıran bir birey olarak çocuğunuz ve çevrenizle olan ilişkiniz daha sağlıklı gelişiyor
Bazılarımız bu kimliğini erken keşfederek mutlu olurken maalesef bazılarımız biraz geç kalabiliyor
Özellikle arka arkaya çocuk sahibi olan anneler
Aradan seneler geçip de gerek okul gerekse başka nedenlerden dolayı çocuklar evden uzaklaşmaya başladığında ancak bunun farkına varılabiliyor
Vee tabii ki o zaman biraz da geç kalmışlığın getirdiği bir hisle bir bocalama yaşanabiliyor
Herşeyin fazlası zarar mantığıyla yola çıkılınca galiba annelik de dozunda olmalı diye düşünüyorum
Kendinizi sadece çocuklara endekslemek yerine onların da özgür bireyler olduğunu ve günün birinde yuvadan uçup gideceklerini baştan kabullenerek biraz da kendimiz için yatırım yapmalıyız
Aslında bu davranışımızla biraz da çocuğumuza yol göstermiş olacağız
Belki de ortak ilgi alanları bularak aramızdaki bağı sadece anne çocuk sevgisinden başka bir boyuta da taşımış olacağız
Kendimizi mutlu kılacak ilgi alanları ve arkadaşlardan vazgeçmez ve yanına yeni güzellikler katmayı becerebilirsek çevremiz ve çocuğumuzla olan ilişkiler seneler geçse de güzelliğini koruyacaktır
Çünkü onlara bizimle mecburen ilgilenme sorumluluğunu vermeyip bizimle birlikte hoş vakit geçirebilme güzelliğini sunuyor olacağız
Yazımı burada noktalarken hepinize lezzetli ve eğlenceli günler diliyorum
[b]Lezzetli Seçenekler
Fırında Patates
Malzemeler
2 adet orta boy patates
1,5 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber (tatlı)
Mısır yağı
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ince halkalar halinde kesin
Siz fırın tepsisini yağladıktan sonra patates halkalarını boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizme görevini çocuğunuza verebilir veya birlikte yapabilirsiniz
Çocuğunuz peynir rendesini ve siz de baharatları patateslerin üzerine eşit olarak dağıtın
200°C derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Köfte veya et yemeklerinin yanında bu patates yemeğini rahatlıkla servis yapabilirsiniz
Öneriler
Pişirmeden önce üzerine sucuk veya sosis dilimleri ilave edebilirsiniz
Kaliteli Zaman Yaratmak
Çocuğunuzla geçireceğiniz zamana hem renk hem de nitelik katacak bir kitap önermek istiyorum bu ay
Deneylerle Bilim, TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları Çocuk ve Gençlik Kitaplığı'ndan, deneylere, gözlemlere yer veren eğlenceli bir bilim kitabı
Kâğıt mendil suyun içinde kuru kalabilir mi? Rüzgârla çalışan bir vinç yapılabilir mi? Bitkiler nasıl büyür? Toprağın içinde neler var? Ekmek hamuru neden kabarır? Bütün bunları merak ediyorsanız, Deneylerle Bilim kitabını çok seveceksiniz
Kaynak: Bebek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul