Konu
:
Çaya Şeker Atarken İyi Düşünün
Yalnız Mesajı Göster
Çaya Şeker Atarken İyi Düşünün
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çaya Şeker Atarken İyi Düşünün
Günün hız temposu içinde aşırı derecede tüketilen çay ve kahve yoluyla alınan şekerin boş kalori olarak yağa dönüştüğü belirtildi
Günlük yaşamda besin olarak kabul etmeden yenilen çikolata, gofret, içecek olarak tüketilen meşrubat ile çaya eklenen bir küp şekerde 20 kalori bulunduğunu belirtiliyor
Günde 5 adet çay ve kahve tüketildiğinde 100 kalori alındığını, bunun da azımsanmayacak bir miktar olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Şekerin hiçbir besleyici değeri yok
Tümüyle boş kalori olarak yağa dönüşüyor" diyor
Bazı uzmanlar tozşeker veya kesme şeker yerine aspartam ve sakkarin gibi tatlandırıcıları önermekle birlikte bu tür tatlandırıcı kullanımının sakıncalarını ortaya koyacak büyüklükte epidemiyolojik çalışmaların olmaması ilgili diyet uzmanlarının bu önerilerine şüpheyle bakmamıza neden oluyor
Olaya diğer bir açıdan bakıldığında ise günde tek şekerli 5 ardak çay içen kişinin, ilave şeker almaya gereksinimi kalmayacağı şeklinde
Herhalde bu konuda da diğer konulara ışık tutan temel tüketim yaklşımını sergilemek en uygunu: "
Azı yarar, ortası karar, çoğu zarar
"
Kaynak: Hekimce
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul