Yalnız Mesajı Göster

Kalp Krizini Önlüyor

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Krizini Önlüyor






Kanadalı bilim adamları, kalp ve damar hastalıkları başta olmak
üzere birçok hastalığa neden olduğu öne sürülen tereyağını temize
çıkardı Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlara göre,
tereyağı ve sığır eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor,
şeker hastalığı ve obeziteyi tedaviye yardımcı oluyor Alberta
Üniversitesi profesörü Spencer Proctor ve asistanı Flora Wang
tarafından yapılan araştırma sırasında, 16 hafta boyunca deney
farelerine tereyağı ve inek etinde bolca bulunan vaksenik asit
bakımından zenginleştirilmiş diyet uygulandı Vaksenik asidin
vücutta kolesterol başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olan
şilomikronların oluşmasını yavaşlattığı gözlemlenirken, deney sonunda
kötü kolesterol olarak bilinen LDL başta olmak üzere, toplam kolesterol
ve trigliseritte düşüş görüldü Flora Wang, "Tereyağı, sığır
eti ve türevlerinde vaksenik asid oranı en az yüzde 70'tir
Araştırmanın bizi en çok sevindiren sonuçlarından biri, metabolizmada
birçok hasara sebep olan şilomikronların oluşmasının bu yolla
yavaşlatılabileceği olmuştur Bugüne kadar zararlı etkilerinden
korktuğumuz doğal yağlar, aslında sağlığımız için son derece faydalı
Tereyağı ve sığır etinin kalp krizi riskini düşürmesi, şeker hastalığı
ve obezite tedavisine yardımcı olması ve kolestrole iyi gelmesi, artık
bir realite" diye konuştu Bu arada, doktora öğrencisi olan
Flora Wang, araştırma sonuçlarını sunduğu, Alberta'da düzenlenen
"Uluslararası Şilomikronların Zararları Sempozyumu"nda "genç
araştırmacı" ödülünü aldıensonhaber

Alıntı Yaparak Cevapla