Yalnız Mesajı Göster

Kadınların Kalp Krizi Riskini Düşürmenin 5 Yolu

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadınların Kalp Krizi Riskini Düşürmenin 5 Yolu




Kadınların kalp krizi riskini düşürmenin 5 yolu [07122007]


Bir araştırmaya göre doğru beslenme, az *****, fiziksel olarak etkin olmak, sağlıklı bir kiloda kalmak ve sigara içmemek, kadınlarda kalp krizi riskini önemli oranda düşürüyor İsveç'in başkenti Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü'nden Dr Agneta Akesson ve arkadaşları, 1997'de kaydettikleri menopoz sonrasındaki 24 bin 444 kadın üzerinde yaşam ve beslenme biçimlerini değerlendiren bir araştırma yaptı 1997'de, bu kadınların hiçbirinde kalp hastalığı, şeker ya da kanser gibi hastalıkların olmadığı bildirildi

Araştırmacılar, 4 ana beslenme biçimi belirlediler: Sağlıklı (sebze, meyve, baklagiller), Batı/İsveç (kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, kümes hayvanları, pirinç, makarna, yumurta, kızarmış patates, balık), ***** (şarap, bira, likör ve kuruyemiş), Tatlı (kurabiye tarzı pişirilmiş tatlı ürünler, şeker, çikolata, reçel, dondurma) Ayrıca, deneklerin ailelerinin kalp hastalığı geçmişi, eğitim düzeyi, fiziksel aktiviteleri ve vücut kitleleri saptandı Yaklaşık 6 yılın ardından bu kadınların 308'inde kalp krizi meydana geldi

Uzmanlar, sağlıklı beslenen (sebze, meyve, tahıl ürünleri, balık ve baklagillerden yana zengin beslenme) ve günde 5 gram ya da daha az ***** alan kadınlarda, daha az sağlıklı beslenenlere göre, ilk kalp krizi riskinin yüzde 57 oranında azaldığını belirlediler

Sağlıklı beslenmenin yanısıra sigara içmeme, fiziksel olarak etkin olma ve aşırı kilodan kaçınma gibi yaşam biçimleri de eklendiğinde, kalp krizinden kaçınma oranının yüzde 92'ye dek yükseldiğini kaydettiler

Akesson ve arkadaşları, araştırma sonuçlarına göre beslenme, yaşam biçimi ve sağlıklı beden kitle endeksine sahip olmanın, kalp krizi riskini 4'te 3'ten daha fazla düşürebildiğini bildirdilerKaynak: Ntv-Msnbc - 26 Ekim 2007 Cuma


Ayva, Bakla, Yerelması, Ispanak, Patates, Pirinç

Alıntı Yaparak Cevapla