Konu
:
Tansiyon İçin Şifali Bitkiler
Yalnız Mesajı Göster
Tansiyon İçin Şifali Bitkiler
07-23-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tansiyon İçin Şifali Bitkiler
Arpa tansiyonu hafif bir şekilde yükseltir
Avokado meyvesi yenir
Avokado yaprağı kaynatılııp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Özellikle deli bal ( kestane- kekik balı) yüksek tansiyonu düşürür
Bir günde bir şeker kaşığından fazla yenmemesi gerekir
Fazla yenirse tansiyon fazla düşer, çarpar
Karadeniz ormanlarında yetişen zehirli komar ağacının çekirdeklerinden yapılan deli bal, kestane deli balından daha ağırdır
rengi kahverengi olmayıp normal bal rengine yakındır
( sarımtıraktır
) kaynatılırsa tesiri biraz kaybolur
deli bal çarpması tansiyonun düşüp, kalp atışlarının düşmesi olayıdır
böyle vakalarda hemen tuzlu, sarmsaklı ayran içilir
Böğürtlen yaprağı, zeytin yaprağı, kekik kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Çilek yemek yüksek tansiyonu düşürür
Gingseng unu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir
Maydanoz yemek yüksek tansiyonu düşürür
Kişniş kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Ökse otu,zeytin yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Prinç yemek tansiyonu düşürür
Portakal yemek tansiyonu düşürür
Sarımsak ve soğanın pişirilerek daha faydalı olacağı belirtilmekle beraber birçok aktif maddenin yok olacağı da bir gerçektir
Pişirilerek ve de çiğ yenen sarımsak tansiyonu düşürür
Turunç yenmeye devam edilirse tansiyonu düşürür
Yaş üzüm yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcı olur
İçinde potasyum olduğu için tansiyonu regüle eder
Zeytin yaprağı ile ökse otu beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir
Limonlu su tansiyonu hızlıca düşürür
Kaynak: Sağlık Rehberi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul