Konu
:
Japon Kadinlari Niçin Genç Görünürler
Yalnız Mesajı Göster
Japon Kadinlari Niçin Genç Görünürler
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Kadinlari Niçin Genç Görünürler
Japon kadınların ortalama yaşam süreleri 85 yıl
Aynı zamanda dünyada obez kadın sayısının en az olduğu millet yine Japonlar
Kadın nüfusun sadece yüzde 3ü obez
Japon kadınların diğer özellikleri ise genç göstermeleri
Kadınlar gerçek yaşlarından 20 yıl genç görünüyor
İşte bunun nedenlerinin anlatıldığı kitap şu sıra kapışılıyor
"Japon Kadınlar Niye Yaşlanmaz" kitabının yazarı Naomi Moriyama 45 yaşında
Ancak görenler onu 20 yaşında zannediyor
Bunun nedeninin beslenme alışkanlığı olduğunu söyleyen Moriyama "Balık cildi her anlamda güçlendiriyor" diye konuşuyor
İşte sizin için seçtiğimiz BAZI SIRLAR:
Yemeği küçük tabakta yiyorlar
* Japon kadınların çoğunluğu küçük yaşlardan itibaren yemeklerini dışarıda değil evde yiyor
* Ağırlıklı olarak meyve, pirinç, soya ve balıkla besleniyorlar
* Yemeklerini genelde küçük tabaklarda yiyorlar
Dolayısıyla porsiyonları da küçük oluyor
* Bir kaç çeşit yemek yiyeceklerse, hepsi için farklı tabak kullanıyorlar
Kesinlikle aynı tabağa çeşit çeşit yemek koymuyorlar
Böylece iki yemek arasında mola vererek midelerini dinlendiriyorlar
* Sebze ve diğer yemekleri genelde buharda pişiriyorlar
Buharda pişirdikleri için gıdalar yumuşak oluyor
Yumuşatmak için ayrıca yağa ihtiyaç duymuyorlar
* Her öğün, sabahları da dahil olmak üzere, ekmek yerine haşlanmış pirinç yiyorlar
Tek tatlıları kakaolu puding
* Sabah kahvaltılarında hayvansal ve şekerli gıdalar yemiyorlar
Küçük bir omlet ve bol yeşil çay onlar için yeterli
* Şerbetli tatlılar, pastalar mönülerinde yer almıyor
Japon kadınları için en güzel tatlı kakaolu puding
Sütlü bir tatlı olduğu için kolay kolay kilo almıyorlar
* En önemlisi asla yüzde 100 doymuyorlar
Amaç yüzde 80 doymak! Yani her öğünde midelerinde biraz boşluk bırakıyorlar
* Batı ya göre iki kat daha fazla balık tüketiyorlar
Sabah-öğlen-akşam masada balık bulundurmaya çalışıyorlar
* Sadece karınları açken yemek yiyorlar
Bir lokmayı en az 50 kez çiğneyerek yutuyorlar
* Günlük aldığı gıdaların yüzde 10 u çorba, yüzde 30 u sebze, yüzde 10 u fasulye ve yüzde 50 si tahıl
Kaynak: Hekimce
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul