Konu
:
Mide Rahatsızlıkları (Sorularınızın Yanıtları)
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ülser ve H
pylori
Merhaba
Bana, midemdeki şikayetlerim yüzünden reflü, H
pylori mikrobu ve duodenal ülser teşhisi koyuldu
1 aydır ilaç tedavisi görüyorum
Üçlü ilaç tedavisi ve yanında destekleyici ilaçları kullamıyorum, ayrıca ülser diyetini de uyguluyorum fakat mide ağrılarım çok şiddetli olup sırtıma vuruyor
Bulantı ve kusmalarım sürekli oluyor
Sürekli aynı doktor takibindeyim
Nasıl iyileşebilirim? Teşekkür ederim
Onikiparmakbağırsağı ülseri ile birlikte H
pylori mikrobu varsa en çok 14 gün süre ile 3'lü ilaç tedavisi olmalısınız
Sonrasında tek ilaçla tedavinizin devamı düşünülür
Bu uygulamayla hastaların %90'ından fazlasının yakınmalarının kısa sürede geçmesi beklenir
Ancak tedaviye rağmen yakınmalarınız sürüyorsa ya kullandığınız ilacın dozu yetersiz kalıyordur ya da ağrılarınızın başka bir nedeni vardır
Bunun anlamanın en kolay yolu ise yeni bir endoskopi yaptırmaktır
Sizi takip eden hekim bir Gastroenteroloji Uzmanı (yoksa bir İç hastalıkları Uzmanı) ise yakınmalarınızın niçin geçmediği mutlaka ortaya konacaktır
Sağlıklı günler diliyorum
Gastritim var
Endoskopi sonucumda gevşek kardia, tip B gastrit, pilor disfonksiyonu, duodenit çıktı patoloji sonucumda da kronik aktif gastrit, H
pylori (+), lenfoid agregat (+) çıktı
Acaba neyim var? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Midede asit fazlalığına bağlı gastrit ve onikiparmakbağırsağında (ülser başlangıcı diyebileceğimiz) sorun saptanmış
Endoskopiyi yapan hekiminizin size gerekli açıklamayı yapmış olması gerekirdi
Duodenit ile birlikte H
pylori ve lenfoid agregat görülmesi nedeniyle bu mikroba yönelik olarak tedavi görmeniz gerekiyor
Bu tanılarla ilgili olarak son derece fazla sayıda yersiz tedavi uygulaması görüyorum
Bu nedenle gereksiz tetkik ve tedavilerden kaçınabilmek için size en yakın bir Gastroenterolog tarafından değerlendirilmeniz yararlı olacaktır
Geçmiş olsun
Dışkımda kan var
2 gün boyunca çay ve 1 saat sonra kahve içtiğimde midemde hafif bir bulantı oldu
5-6 saat sonra dışkımı yaptığımda hafif bir kan gördüm
Bu olay 2 gün arka arkaya sürdü
Ne olabilir?
Mide yakınmalarınız ile dışkıdaki kan arasında bir ilişki yoktur
Mide kanamalarında safra ile karışan kan büyük aptesin zift gibi siyah olmasına neden olur
Dolayısıyla mide hastalıklarında gaitada kırmızı renkli kan görülmez
Bir Gastroenteroloji Ünitesinde kalınbağırsağınızın son bölümüne (rektoskopi) baktırmalısınız
Dışkıda gördüğünüz kan en çok hemoroit hastalığında olabilirse de diğer durumların da gözden kaçırılmaması gereklidir
Geçmiş olsun
Dr
Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul