Konu
:
Minirinoplasti: 10 Dakikada Yeni Bir Burun
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Minirinoplasti: 10 dakikada yeni bir burun
Kulağa inanılmaz geliyor ama 10 dakikada burun şeklinizde ciddi ve kalıcı bir değişiklik yapmak mümkün
Bu belli kurallara uyulursa iyi sonuç veren bir teknik ve bir çok avantaj içeriyor
Mini burun estetiği nedir?
Mini burun estetiği yada minirinoplasti sadece burun ucunu yukarı kaldıran bir ameliyat
Ameliyat burun deliği içerisinden 1 cm kadar bir kesi ile yapılıyor ve bu kesi ameliyat sonunda kapatıldığı zaman içeride kalıyor, yani dışarıdan gözükmüyor
Kapalı burun ameliyatlarına benziyor diyebilirim ama yapılan kesi çok daha küçük
Zaten 10 dakikada büyük bir kesi açıp kapatmak mümkün olmazdı
Bu küçük kesiden burun ucu kıkırdaklarına ulaşılıyor ve â??septumâ? dediğimiz burnun ortasında bulunan sağlam kıkırdak duvar bir destek olarak kullanılarak burun ucu kıkırdakları yukarı doğru kaldırılıyor
Yapılan işlem aslında o kadar basit ki tekniğin bence en büyük başarısı bu kadar az işlemle bu kadar etkili sonuç alabilmesi
Genellikle ameliyathane çalışanlarının hayretli bakışları altında ameliyat 10-15 dakikada bitiyor
Minirinoplasti benim için uygun mu?
Bunu ben bile görmeden tam olarak söyleyemem
Size pratik bir test: burnunuzun ucunu tutun ve aşağı yukarı oynatın
Eğer â??keşke şu yukarı kaldırdığım halinde dursa, ben başka hiç bir şey istemiyorumâ? diyorsanız bu ameliyat size göre demektir
Çünkü ameliyatta yapılan tam olarak bu
Yukarı kaldırıp oraya tutturuyoruz
Eğer benim sorunum bundan çok daha fazla ya da farklı diyorsanız size â??rinoplastiâ? çok daha uygun olacaktır
Bu ameliyatın ne avantajı var?
Tek bir avantajı var, çok kısa sürüyor ve burnun en ucu dışında hiç bir yeri ameliyat sahası içinde kalmıyor
Yani burnunuz morarmıyor, neredeyse hiç şişmiyor, tampon yok, alçı flaster vs
gibi dışarıdan gözüken hiç bir şey yok
Ertesi gün normal hayatınıza, örneğin ofisinizdeki toplantınıza gidebiliyorsunuz
Bu ameliyatın bence en cazip yapan şeylerden birisi de burun anatomisini hiç değiştirmemesi
Bu sizin kulağınıza nasıl geliyor bilemiyorum ama biz cerrahlar bir yandan harikalar yaratırken bir yandan da dokulara ister istemez zarar veriyoruz
İtiraf etmeliyim ki ben ameliyat olacak olsam olabilecek en en küçük ameliyatı olmayı tercih ederdim
Peki ne dezavantajı var?
En büyük dezavantajı â??miniâ? olması
Eğer ciddi bir değişklik istiyorsanız ve bu yukarıda yazdığım burun ucu kaldırma testini yaptığınızda bu bana yetmez diyorsanız bu amliyatın sınırlarının dışında kalıyorsunuz demektir
Size normal bir rinoplasti ameliyatı daha uygun olacaktır
Kaynak: Bebek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul