Konu
:
Ergenlik Ben Merkezcilik - Ergenlik Çağı
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ben merkezcilik bilişsel gelişimin her devresinde farklılık g
österir
Ergendeki bedensel ve cinsel değişimler sonucu çevrelerindeki insanların kendi davranışları ile görünümleriyle kendileri kadar saplantıları ile ilgilendiklerini ve her zaman ilgi odağı olduklarını kabul etmeye başlarlar
Ergenler gittikçe kendi yarattıklar bir hayali seyirci kitlesiyle çevrilirler
Bu düşünceye inandıkları için benlik bilinci artar ve kendilerine hayran olma ile kendilerini eleştirme arasında gidip gelirler
Bu tutum ergenleri kendi kendilerine yarattıkları başkalarından önemli oldukları düşüncesiyle (hayali seyirci) özel veya biricik olduklarını hissetmeye götürür
Duyguların çok özel ve ölümsüzlüğüne inançları vardır
Kimsenin kendisi kadar acı çekemeyeceğini ve bu kadar mükemmel duygular yaşamayacağına inanır
Sonunda ergenler gerçekte herkesten farklı olmadıklarını ve insanların kendilerini seyretmek için varolmadığını farketmeye başlarlar
Ben merkezcilik yerini doğruları ve yanlışları dengeleyen daha gerçekçi bir benlik kavramına bırakır
Yeni bilişsel yetenekleri ergenlere davranışın iyiliğini ya da kötülüğünüm düşünmek ya da yargılama gücünü kazandırır
Ergenlerin kendilerinin ve başkalarının davranışları görme tarzındaki değişimlere yol açmaktadır
Kaynak: Cinsel Sağlık
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul