Konu
:
Genç Çiftlerin Cinsellik Sorunsalı
Yalnız Mesajı Göster
07-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankete katılanların, doğum kontrol yöntemleri konusunda, yaygın bir bilgiye sahip olduğu tespit edildi
Anket Sonuçları
Araştırmada anket yardımıyla edinilen bilgiler ışığında şu sonuçlara yer verildi:
Üreme sağlığı ve cinsel sağlık konusunda eğitim ve bilgi paylaşım ihtiyacı açık bir gerekliliktir
Evlenme arifesindeki gençler ve evli çiftler cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgilerine ulaşma konusunda istekliler
Sağlık kurumlarının mahalle ve köy örgütlenmelerinin sağlıklı bir toplum amacıyla halka yönelik duyarlılık artırıcı çalışmalar yapmaları gerekmektedir
Sağlıklı bir neslin devamı için sağlık kuruluşlarının üreme sağlığı konusunda daha belirleyici ve aktif olmaları gerekiyor
Belediyelerin yeni yasal yükümlülükleriyle birlikte bu konuda daha aktif olmaları, önemli bir sağlık sorununu ve sosyal sorumluluğu giderebilir
Engeliliğe neden olan riskler ve alınabilecek önlemler konusunda, toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla, ülke geneline yönelik eğitim ağırlıklı projelerin uygulanması olumlu sonuçlar verebilir
Eğitim kurumlarında belirli düzeylerde olsa dahi, üreme sağlığı bilgileri gençler ile paylaşılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul