Yalnız Mesajı Göster

Dişimde Siyahlaşma Oldu (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dişimde Siyahlaşma Oldu (Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor

Dt Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (SorularınızınDiş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (SorularınızınDiş etim çok ağrıyor (Sorularınızın

Ön alt dişimin dibinde çok az siyahlaşma oldu ama hiç ağrı sızı yok ne yapmam gerek Teşekkürler

Diş taşı olabilirBir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanızda fayda var

Kaplamanın altındaki dişim çok ağrıyor ayrıca iltihap bir türlü geçmiyor antibiyotik almama rağmen ateş ve sıkıntıda yapıyor yüzüme kadar vuruyor ağrı ne yapmam lazım?

Dişinize kanal tedavisi yapılmalıSadece antibiyotik almak sorununuzu çözmezKanal Tedavisi konusu da uzman bir hekime danışmanız gerekiyor

6 yaşındaki kızımın süt dişlerinde çürükler vardiş doktoru diş hapı verdi 2 aydır kullanıyorbu gece kızımın alt orta dişlerinin arkasında öndeki süt dişi dökülmeden bir diş çıktığını fark ettimşuan tatil nedeniyle başka yerdeyiz bu durum beni korkuttune olacak şimdi acaba öndeki dişler çekilecek mi?nasıl bir tedavi uygulanması doğru olacak?izinde olduğumuzdan doktorumuza görünmek için hemen geri dönmeli miyiz yoksa 1 hafta daha geçse sorun olur mu?sorularımı yanıtlayacağınız için şimdiden teşekkürler İyi çalışmalar

Süt dişleri sallanmıyorsa ve diş arkadan geldi ise çapraşıklık olmaması için süt dişinin alınması gerekir1 Hafta gibi bir süre hiçbir sorun yaratmazAma kızınızı bir çocuk diş hekimine(pedodontist) götürmezde fayda varSüt dişlerindeki çürükler tedavi edilmeli ve genel muayeneden geçmeli

Merhabalar, Benim inplant yapmak istiyorumAma sadece alt ve üst çenenin arka dişlerini Bu konuda önerebileceğiniz uzman klinikler var mı? İstanbul dışında oturanlar için tedavi süresi ne kadar sürer Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim

Bu konu hakkındaki kliniklere inrenet aracılığı ile ulaşabilirsinizİmplantın yerleştirilmesi işlemi yaklaşık ½-1 saatlik bir işlemdir 1 hafta sonra dikişlerin alınması gerekir

Merhabalar benim sorunum sağ alt çenede gömük 20 lik diş var ama genel anesteziyle aldırmak istiyorum Çünkü lokal anestezide gözlerim kapanıyor geçici felç durumu ortaya çıkıyor bu durumda beni çok endişelendiriyor bu konuda ne yapmam lazım bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

Genel anestezi istiyorsanız bu alanda hizmet veren klinikleri ve anestezistleri araştırmanız gerekirYine üniversite hastanelerinin diş hekimliği cerrahi anabilim dalına da danışabilirsiniz

Diş etlerimde çekilme var diş taşımı da aldırıyorum ama çözümü olmadı ne yapmam gerek?

Dişeti çekilmesi meydana geldikten sonra geri dönüşü yokturKontrollerinize gidip diş taşı temizliği yaptırmanız ve ağız bakımınızı aksatmamanız,dişeti çekilmesinin ilerlememesini sağlarGerekenleri yapmanız dişeti hastalığının durmasına yardımcı olacaktır

Bugün dişimi çektirdim ve bir kaç dolgu yapılıyor 1 aydır doktorum bu gün diş çekilirken azı dış en son dış kırıldı kökü içince kaldı alamadı doktor 2 ay sonra çekerim dedi onu diş biraz çıkar yukarı dedi yanaşamıyorum dedi o zaman oynatır alırım dedi sizce olabilir mi risk

Diş kökünün alınması gerekir2 Ay uzun bir süre o bölgede enfeksiyon olabilirCerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor

Merhaba Benim kanal tedavisi olan dişimde ara ara ağrılar oluyor ve sonra kendiliğinden geçiyor Doktorum soğuk havadan ve soğuk algınlığında etkileneceğini söyledi yalnız bu seferki ağrım diğerlerinden fazla oldu ama gitmek istemedim bu normal bir şey midir? Yoksa bu ağrıları önemseyip gitmem mi gerekir?

Kanal tedavili bir dişte sıcak veya soğuk ağrısı olmaması gerekirÇok fazla ağrınız oluyor ise kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışın

17 yaşındayımdişlerime tel takılması gerekiyor;fakat ben tel taktırmayı istemediğimden dolayı başka tedavi yollarının olup olmadığını öğrenmek istiyorumhap tedavisi var diye duymuştumşimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim

Hap tedavisi diye bir şey yok17 Yaş başka yöntemler için de çok erkenMutlaka tel tedavisini düşünmelisinBu dönemde en doğru ve sağlıklı yöntem bu olacaktır

Üç sene önce yaptırdığım dolgulu dişimde ilk defa gece ağrısı yaptı ağrı kesici ile geçiştirdim sabah tekrar ağrıdı ne yapmalıyım? Teşekkürler

Dişinize kanal tedavisi yapılması gerekiyorKanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışın

Ön iki dişin yanlardaki dişlerimin üzerine doğru Ön dişlerim ayrık

Sizin için olan tedavi seçenekleri ortodontik tedavi veya laminate veneer tekniği olacaktırBunlardan hangisinin sizin için uygun olduğun karar vermek için estetik diş hekimliği konusunda bir uzmana danışmanız gerekiyor

Ben Konya'dan SedaBabam dişinden rahatsız gömülü bir dişi var 20 lik diş çene yapısı dar ameliyat olması gerekiyormuş ama ya iki ay iki yıl ya da ömür boyu sağ tarafı uyuşurmuşyaşı 43ne yapmamız gerekiyor ağrısı çok bize yardım edin

Böyle bir süre uyuşukluk durumu kesinlikle yokBu operasyonlar rutin olarak yapılmaktadır ve böyle bir şey söz konusu değildirOperasyondan önce lokal anestezi ile dişin o bölgesi uyuşturulur ve bu sadece 2-3 saat sürerHasta tekrr eski hayatına geri dönerDiş hekimliği cerrahisi konusunda uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

9 yaşında kızım şuanda bütün dişler çürük dolgusu var çürük dişleri çektirsek yenisi gelirmiş

Sürekli dişleri çektirirseniz yenisi gelmezSüt dişeri de gelecek sürekli dişlere rehberlik edeceğinden ağızda belli bir süre kalmalıdırKızınızın dişlerini mutlaka tedavi ettirmeli ve ona diş fırçalama alışkanlığı kazandırmalısınızÇocuk diş hekimliği konusunda uzman(pedodontist) bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

Merhaba, uzun süreden beri 20 lik dişim çıkmaya çalışıyor (1 aydan buyana) ne zaman çıkar tahminen?

Bu konuda bir şey söylemek mümkün değilAma çıkamıyor,ağrı veya enfekiyona neden oluyorsa bir diş hekimene danışıp dişinizi aldırmanız gerekir

Alt çenemdeki 20lik yaş dişlerimin bir kısmı çıkmış durumda ve yarısının üzeri yumuşak etle kaplı Ve dönem dönem bu dişlerin üzerindeki etler şişiyor, boğazımı da şişiriyor ve tüm alt çenemde ve başımda dayanılması zor ağrılara neden oluyor Grip oldum, tam düzeleceğim derken, alt çenemdeki iki 20lik yaş üzerindeki ette inanılmaz derecede şişti Özellikle vücudumun dirençsiz olduğu zamanlarda neden böyle oluyor? İltihaplandı desem, 2 dişte aynı anda mı iltihaplandı? Dişlerde herhangi bir çürük görünmüyor Bu dişleri çektirmem mi gerekiyor? 25 yaşında olmama rağmen, ayrıca üst çenemdeki 20 liklerde hiçbir hareket yok Bu normal midir? Cevabınız ve yardımınız için çok teşekkürler

Alt çenedeki 20 yaş dişinizi mutlaka aldırmanız gerekiyorVücut direnciniz düştüğü zaman çıkamayan diş o bölgede enfeksina neden olup şişiyorÜst çenedeki 20 yaş dişiniz çıkmamış olabilir bu normal bir olayEn kısa zamanda cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmalısınız

Botuz yaşındayım Küçük azım dişimin hala süt dişi olduğunu öğrendim Bu ileriye dönük bir sorun olur mu? Neden asıl dişim çıkmadı sizce bu neyin belirtisidir

Dişlerinizde bir çapraşıklık yoksa ve bu dişinizde herhangi çürük veya başka bir problem yoksa bir sorun yaratmazBu tür sorunlar genetik olabiliyorAyrıca sürekli dişiniz alttan hiç gelmediği için süt dişiniz düşmemiş olabilir

Merhabalar Benim oğlum 9 ayını doldurdu ve şu an ağzında 6 tane diş mevcut yedincisinde yolda ancak dişlerinin arasında hep boşluk var tamam ön dişler genetik olarak aralık olabilir ama diğerlerinin de aralık olması normal mi bu ileride düzelir mi şimdiden teşekkür ederim

Süt dişlerini aralıklı olması sürekli dişlerin de böyle olacağı anlamına gelmezBu dönemde gelen dişler geçici bir süre ağzında kalacakAralıklı bir diş yapısında sahip olup olmayacağı konusundaki ipucunu sürekli dişleri geldikten sonra alabilirsiniz

İyi günler benim sorum şu dişte oluşan kistlerin ameliyatlarında lokal anestezimi yoksa genel anestezimi yapılır lütfen cevap

Bu tür operasyonlar lokal anestezi altında yapılmaktadır

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

wwwcreadentacom[/b]

info@creadantacom
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla