02-23-2007
|
|
brave83
|
Bu da diyet kola hakkında(gerçek bir hikaye)
Kola kutularının üzerindeki "soğuk iciniz" yazısı lezzet için yazılmamis Asağıda Diyet Kola hakkında bir yazı var Olay ABD'de geçiyor Ancak bildiğiniz gibi Türkiye'de de bircok kişi diyet Pepsi ve diyet Coca Cola içiyor Siz de içiyorsanız okuduktan sonra
fikrinizi değistireceğinizden eminim Lütfen bu yazıyı bütün tanıdıklarınıza gönderin
"2001 yılı Ekim ayında kız kardeşim çok hastalandı Mide spazmları vardı, dolaşmakta zorlanıyordu, yürümek ise başlı başına bir sorundu Sadece yataktan kalkmasi bile onu tüketiyordu, o kadar çok ağrısı vardı
2002 yılı Mart ayında biyopsiler alındı ve 24 değisik ilaç almaya basladı Doktorlar kendisinde ne olduğunu bulamıyorlardı O kadar çok ağrısı vardi ve o kadar hastaydı ki, ölmekte olduğunu biliyordu Hazırlıga basladi Evini, banka hesaplarını, yaşam sigortasını ve diğer şeylerini en büyük kızının adına kaydettirdi ve küçük çocuklarının en büyük kızı ile birlikte olmalarını sağladı 
Son bir keyif yasamak istiyordu, böylece 22 Mart günü (tekerlekli iskemlede olmak kaydıyla) Florida'ya gitmeyi planladı 19 Mart günü testlerinin nasıl geçtiğini öğrenmek için kendisini aradim Testlerde bir sey bulunamadigini, ama kendisinde MS multiple skleroz) oldugunu düsündüklerini, söyledi Çok sasirdim, sonra bir arkadasimin bana e-mail olarak gönderdigi bir yaziyi hatirladim ve ona sordum:
"Diyet içecekler içiyor musun?" "Evet" dedi, o anda da bir tanesini açıp içmek üzere olduğunu söyledi, açmamasını ve diyet meşrubat içmemesini söyledim, bahsettigim yaziyi e-mail ile kendisine gönderdim Telefon konuşmamizdan 32 saat sonra beni aradı, diyet meşrubat içmeyi bıraktiğini ve yürüyebildiğini, merdiven çıkabildiğini ve adale spazmlarının kaybolduğunu söyledi İyileşmemişti ama kendisini kesinlikle çok daha iyi hissediyordu Makaleyi doktorlarına göstereceğini ve eve dönünce beni arayacağini söyledi Beni aradı, doktoru çok etkilenmişti ve diger MS hastalarını arayarak suni tatlandırıcı (Aspartam) kullanıp kullanmadıklarını soracağını söylemişti Bir kabuğun içinde diyet
mesrubat içindeki 'aspartam' maddesiyle zehirleniyordu ve yavaş yavaş ölüyordu 22 Mart Florida'ya giderken tek bir hap almisti -bu da zehirlenmeye karsi olan hapti- iyileşme yolundaydi ve yürüyebiliyordu!!! Tekerlekli iskemle olmaksizin!!!
Bu makale hayatini kurtarmisti
|
|
|