Yalnız Mesajı Göster

Almanca Bilen Varsa - Sinsi Psikolojik Rahatsizlik -Mönchhausener Stellvertreter Syndrom

Eski 07-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Almanca Bilen Varsa - Sinsi Psikolojik Rahatsizlik -Mönchhausener Stellvertreter Syndrom

Ebu Davud, Sünen'inde şu hadisi rivayet etmiştir:
Nebî Sallallahu Aleyhi ve Sellem iki kişi arasında hüküm verdi Aleyhinde hüküm verilen kişi:
"Allah bana yeter ve o ne güzel vekildir," dedi
Bunun üzerine Nebî Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
"Şüphesiz Allah acizliği kınamaktadır Ancak akıllı olmalısın Bir iş seni yenik düşürdüğü zaman, Allah bana yeter ve o ne o güzel vekildir,'de"
( Ebu Davud, Akdiye 28 Elbânî hadise zayıf demiştir Bkz Sahîhu ve Zaifu'l-Câmii's-Sagîr, IX,129)

Müslim'in, Sahîhi'nde Ebu Hureyre Radıyallahu Anhu'den rivayet ettiği bir hadise göre;
Nebî Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:
"Kuvvetli mümin zayıf mü'minden daha hayırlıdır ve Allah katında daha sevimlidir Her ikisinde de hayır vardır Sana fayda verecek şeyler için hırslı ol Allah'tan yardım iste! Âciz olma! Bir sıkıntıya uğrarsan 'Şöyle yapsaydım, şu şöyle olurdu' demeyesin! Bu, Allah'ın kaderidir, O dilediğini yapar de Zira "keşke" sözü şeytanın ameline kapı açar" (Müslim, Kader 24)
Nebî Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in;
"Sana fayda verecek şeyler için hırslı ol Allah'tan yardım iste! Âciz olma! "sözü, emrolunan sebeplere sarılma yani menfaat elde etmek için hırsla çalışma konusunda bir emirdir

Alıntı Yaparak Cevapla