07-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çakra Ve Aura Kavramlarına İslami Bakış
Yakın zamanda düşündüğüm bir konu ilgi ile okudum Teşekkür ederim 
Öncelikle 7 çakraya örnek verdiğiniz celcelüte ye bakmak lazım Konuyu ele alış tarzı öyle karışık ki nereden tutacağımı düşünüyorum 
Her bir başlık tartışma konusu Esmalardan başlayalım ve celcelüteye varalım 
Esmaül hüsna Yaradanın ona ait yüksek anlamlar ifade eden isimleridir Yaradanı öven,ona ilahi sıfatları yükleyen isimlerdir 
Bakara 186 ayette mealen der ki;
Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler
Birde bir dua adabı vardır
Duanın Girişinde Allah'ı Övmek, Yüceltmek eğer kur andan ayetler okunacaksa RAB bi öven yücelten ayetler seçilmeli ve Rasulullah'a Salat ve Selam Getirmek Gerekir;
Rasulullah sav bir gün adamın birinin dua ettiğini görüyor Adam dua ederken hemen Allah cc den istekte bulunuyor Rasulullah sav; "Bu adam acele etti" diyor Sonra o adamı yanına çağırıyor ve ona diyorki;
"Ey falan sizden bir dua ettiği zaman Allah'ı yüceltsin sonra Allah'ı övsün ve sonrada Rasulune salat getirsin ondan sonra dilediği şekilde Allah'a dua etsin "
Celcelütenin özü budur Bu düzel bir dua şeklidir Ama kalıplaşmıştır,özüne inmek ise anlamını bilmekle olur,bunu kalben hissetmekle olur 
Yani 7 çakranın bu dua kalıbı ile alakası yoktur 
Ve çakralar için verdiğiniz örneklere diğer mesajda devam edeyim…
--- Sonraki mesaj ---
Çakralar
Tepe Çakrası
''Allah onların kalpleri,kulakları üzerine mühür basmıştır
Onlar 'kafa gözleri' üstünde de bir perde vardır Onlar için korkunç bir azap vardır '' (Bakara:7)
Bakara suresi ilgili ayetlere bakalım;
Bakara Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm
1 Elif Lam Mim
2 O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur O, müttakiler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir
3 Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar
4 Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesinkes inanırlar
5 İşte onlar, Rablerinden gelen bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır
6 Gerçek şu ki, kafir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler
7 Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır
8 İnsanlardan bazıları da vardır ki, inanmadıkları halde "Allah'a ve ahiret gününe inandık" derler
9 Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir
10 Onların kalblerinde bir hastalık vardır Allah da onların hastalığını çoğaltmıştır Söylemekte oldukları yalanlar sebebiyle de onlar için elim bir azap vardır
11 Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler
Bu surede müslümanların durumunu,kafirlerin ve münafıkların durumunu anlatmaktadır Tüm delillere rağmen hala ALLAH ı inkar eden kişilerin Bundan sonra kalplerine bir perde çekileceği ve iman lutfundan nasip alamayacaklarını söylüyor Ebu leheb Ebu cehil gibi kişilerin iman şerbetinden içemeyeceğini anlatıyor Çünkü önlerine bu kadar deliller konmuş iken inkar etmeleri ne ve yaptıkları zulme karşılık bir ceza idi onlar için 
Bunu günümüze yansıtabilirmiyiz? Hayır tabiki Her inanmayanın kalp gözü bağlanmış değildir Bu gözle bakmamalı 
--- Sonraki mesaj ---
Üçüncü Göz
''Yemin olsun sen bundan gaflet içindeydin Ama perdeni üstünden kaldırıverdik Bugün gözün keskin mi keskin '' (Kaf:22)
Üçüncü göz çakrasında açılım olduğu ya da diğer tabirle perde kalkınca kişi enerjileri,elektromanyetik alanları ve maddenin gerçeğini görmeye başlar ve görüş alanı çok genişler
Kaf suresi önceki ayetlere baktığımızda Ahiret hayatından bahsettiğini görürüz Şu an sadece gıyabında verilen bilgilerle sınırlı olan ahiret yaşamını,Kıyamet koptuğunda ve sur a üflendiğinde ,Bu yalan dünyada üzerimize örtülen berzah kalkacak ve gerçekler görülecektir 
Bu anlatılmaktadır ki,bu kıyametten önce olmayacaktır 
Bu berzah öyle bir şey ki Fani olan yaşamda eşi ve benzeri,bir misali yoktur Bize verilen sınırlı bilgiler dışında ne gidip gören,ne yaşayıp gelen vardır 
Yani takdir edersiniz ki bu ayette bizim 3 göz diye nitelendirdiğimiz çakraya ait değildir Onun ötesinde bir durumdur
|
|
|