Yalnız Mesajı Göster

Kansere Neden Olan 5 Yiyecek...

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kansere Neden Olan 5 Yiyecek...



Zevkle tükettiğimiz kızartmalar ve hamur işleri, kanserin en büyük nedenleri arasında yer alıyor

1 Sosisli sandviç


Zira içinde çok fazla nitrat vardır Kanser koruma koalisyonu, çocukların ayda 12 adetten fazla sosisli sandviç yememelerini önermektedir Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız, sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın


2 İşlenmiş et ve pastırma


Sosisli sandviçte, domuz pastırmasında ve diğer işlenmiş etlerde bulunan aynı yüksek sodyum nitrat aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir Domuz pastırmasında doymuş yağın aynı şekilde kanserde payı olur


3 Yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma


Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir Birincisi, bunlar beyaz undan, şekerden ve hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır Bunlar, belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz en kötü yiyecektir


4 Kızarmış patates


Lokmalar gibi, kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır, sonra yüksek ısıda kızartılır Bunlar ayrıca, kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir Bunlara “patates kızartması” yerine “kanser kızartması” desek daha doğru olur


5 Cips, kraker, kurabiye, bisküvi


Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile, genellikle az miktarda trans yağ vardır


Alıntı Yaparak Cevapla