Konu
:
İlaçlara Son...(5)
Yalnız Mesajı Göster
İlaçlara Son...(5)
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İlaçlara Son...(5)
Dikkat Edilecek Yiyecekler
Beyaz ekmek:
Beyaz undan yapılan bütün ekmeklerin hazmı ağırdır, kanda asit yapar, toplardamarda tıkanıklığa sebep olur (varis)
Mayalı ekmek kat kat ağır ve zarardır, sıcak yendiğindeyse tam zehirdir
Bütün hastalıkların meydana gelmesi için mayalı sıcak ekmek yeterlidir
Sağlıklı ve vücuda hayat veren ekmekler kepekli undan yapılan yufkalar veya natürel mayayla (Ömer otundan) yapılan ekmeklerdir
Bunlar yapılamazsa hamur turuşla da yapılabilir
Hamur turuş: Mayalanmış hamurdan bir parça ayrılıp bir daha hamur yapılıncaya kadar saklanır
Tekrar hamur yapılacağı zaman maya olarak bu parça kullanılır
Bu hamurdan da bir parça saklanıp tekrar hamur yapana kadar bekletilir
O zaman zararı tam kaybolmaz fakat azalır, hamur turuşla yapılan hamur biraz geç kabarır
Kızartılmış yağlar:
Yağ gliserin ve organik asitten oluşur
Yağ kızartıldığı zaman asit ayrılarak serbest kalır ve zehir olur
Karaciğer hastalıkları ve bağırsak kanserine sebep olur
Bütün kızartılmış yağlar kanserojendir
Patates kabuğu ile birlikte, hiç kullanılmamış yağda kızartılıp hiç bekletmeden bazen yenilebilir
1
5 saatten sonra zehir olur
Kızartma yağını 1 defadan fazla kullanmak mümkün değildir
Kavrulmuş kuru yemiş de zararlıdır çünkü kuru yemişlerin içinde bol yağ olduğu için kavrulduktan sonra kızartılıp bekletilmiş yağ gibi kanserojendir
Tuzlu olursa daha zararlıdır fakat taze tüketilen kuru yemiş vücut için hem çok faydalı hem şifalıdır
Kavrulmuş kahve de kuru yemişler gibi en şiddetli kireç yapıcıdır
Taze kahve kullanılabilir (yeşil) veya taze kahve kavrulup öğütülür ve hiç bekletmeden kaynatılırsa içilebilir
Kahve içmek isteyenler için, taze kahve bile olsa yemekten önce ve yemekten sonra içmek mümkün değildir, ayrı zamanda içilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul