Konu
:
Bitki Çaylarının Faydaları..
Yalnız Mesajı Göster
Bitki Çaylarının Faydaları..
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bitki Çaylarının Faydaları..
Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı
Birçok hastalıkta klorun zararlı olduğu saptanmıştır
Suyunuzu kaynattıktan sonra bir iki dakika dinlendirin
Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin
Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir
Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir
Kök bitkilerden çay yapacağınızda (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz
IHLAMUR
Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan dolaşımı bozukluklarında da kullanılır
özellikle akşam saatlerinde fazla içmemeye dikkat etmek gerekir, çünkü fazla miktarda alındığında uykusuzluğa neden olabilir
YOGİ ÇAYI
Hintli yogilerin içtiği baharatlı bir çay
Tam da kış mevsimine uygun, yani ısıtıcı
Ayurvedik bir çay yogi çayı ve yoğun baharatların karışımından oluşuyor
http://www
sabah
com
tr/fotohaber/ya
d=29130&page=1
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul