Yalnız Mesajı Göster

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin... Bitkisel Öneriler...



Arkadaşlar Beyin, Dimağ, Akıl, Hafıza, Zeka, Unutkanlık, Zihin için bildiğim bitkisel önerileri paylaşacağım yararlı olması dileğiyle

AKIL VE ZEKA :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı burun deliklerine damlatılır

Ak darı : Çayı içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir
Biber ve fidesi : Yenir, suyu içilir
Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur
Et (koyun) : Eti yenir
Et (tavuk) : Eti yenir
Fıstık : Meyvesi ve Macunu yenir
Fil disi : Tozu nane suyuna karıstırılır içilir
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir
Havlıcan : Çayı içilir
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Kabak (balkabağı) : Yenir, surubu içilir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kara lahana : Yenir, salatası yapılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir

DİMAĞ:
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

Adasoğanı : Suyundan içilir
Ak anber : Yenir ve içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Amber ağacı : Serbeti içilir Gül ve benzeri yağlarla, macunlara katılır
Amerikan çayı : 4 gramının çayı ve suyu içilir
Anason : Öd ağacı ile demletilir içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Ayva : Meyvesi Yenir Suyu ve surubu içilir
Badem ve yağı : Üzüm ve sekerle yenir Yağı sürülür
Bahçe sebboyu : Koklanır
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir
Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Biberiye (kusdili) : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Ceviz : Meyvesi ve macunu yenir Hülasası içilir Yağı sürülür
Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur Yağı burun deliğine damlatılır
Elma : Yenir Surubu içilir
Fındık : Yenir Macunu yapılır Yağı burun deliğine damlatılır
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Gül : Çayı ve suyu içilir Gül suyu sürülür Koklanır Yağı burun deliğine damlatılır
Hanımeli : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Hazenbel : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Hindistan cevizi : Macunu yenir
Horoz : Gencinin eti yenir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
?ncir : Fıstıkla yenir
Kabak (balkabağı) : Yenir, Suyu ve surubu içilir
Kadife çiçeği : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Kafur ağacı : 0 12 gram marul suyu ile burna damlatılır
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Karanfil : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Kebere (kedi tırnağı) : Gargara yapılır
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Buharı içe çekilir
Kılıç otu : Kabuğu yakılır, buğusu yapılır
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Küçük kusuta : 20 gramının çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Lale çiçeği : Lapası kullanılır
Lebak ağacı : Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Marul : Tohumu yutulur
Menekse : Surubu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Merkep turuncu : Çiçeği koklanır Buharı içe çekilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Misk otu (bostan karanfili) : Koklanır Buharı içe çekilir
Misvak : Gül suyu ile ıslatılarak içilir
Mürsafi : Tozu enfiye gibi buruna çekilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Nergis çiçeği : Birkaç kere koklamak dimağ tıkanıklığına iyi gelir Buharı içe çekilir
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Öd ağacı : Çayı ve suyu içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı burun deliğine damlatılır
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Su kabağı çekirdeği : 12 gram çekirdeği ezilip suyu içilir
Tavuk : Eti bol bol yenir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Buharı içe çekilir
Yer somunu : Buharı içe çekilir
Zencefil : Macunu yenir Buharı içe çekilir

HAFIZA - UNUTKANLIK :
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Kaynatılır buharı nefes yolu ile içe çekilir Yağı 1 - 2 damla burun deliklerine damlatılır

Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Ardıç katranı : Leblebi tozuyla hap haline getirilerek yutulur
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, Serbeti içilir Merhem gibi sürülür
Baladır ağacı (Hint) : 2 gramının çayı ve suyu içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur Macunu yenir Yağı 5 gram içilir Yağı kullanılır
Düğmelice süpürge : Çayı ve suyu içilir
Fındık : Yenir Macunu yapılır
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Hardal (siyah) : Macunu yenir Hülasası içilir Yağı kullanılır
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Karanfil : Çayı ve suyu içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Koyun tavsanı : 4 gam pismisinin suyu içilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı, suyu ve surubu içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Pelin otu : Çayı ve suyu içilir
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Yağı kullanılır
Selvi ağacı : Üzüm sırası ile karıstırılarak içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Üzüm : Yenir
Yabani zeytin ağacı : Meyvesi yenir
Yoğurt otu (sünnetlice otu) : Bal ile karıstırılıp yutulur

Alıntı Yaparak Cevapla