Konu
:
Ayçekirdeğinin Faydaları
Yalnız Mesajı Göster
Ayçekirdeğinin Faydaları
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayçekirdeğinin Faydaları
Ayçiçeğinin besin değerlerini bir araya toplayabilen pek az besin vardır
İnsan bir dağ başında yaşasa ve tek besin maddesi seçmek zorunda kalsa, duraksamadan ayçiçeğini seçmelidir
Bu minnacık çekirdeklerde C vitamini dışında bütün öbür vitaminler bulunur
Ayçiçeği çimlendirildiğinde bu vitamin bu vitaminler mevcut olur
Ayçiçeğinin yağı kolay sindirilir
Bileşiminde bedende yağların ekşimesini önleyen E vitamini vardır
Bütün gün yüzünü güneşe veren bu çiçeğin tohumlarında ayrıca pek az bitkide rastlanan D vitamini de bulunur
Bilindiği gibi D vitamini bedenin kalsiyumu ve fosforu daha iyi kullanmasını sağlar
Ayçiçeği A, K ve B vitaminlerinden yana da üstündür
İçinde kansızlığı önleyen ve besinlerde ender bulunan folik asit, nikotinik asit ve pantotenik asit bile vardır
Ayçiçeğinin üstünlüğü protein yönündendir
Bedenin ihtiyaç duyduğu 8 aninoasit dengeli bir şekilde bu bitkide bulunur
Fırsat buldukça ayçiçeği yemelidir
Çimlendirilen ayçiçeği daha yumuşak olur; hem sindirimi kolaylaşır, hem de biyolojik değerleri artar
Soyulmuş ayçiçeği çekirdeği yemeklere ve ekmeğe katılırsa hem nefis hem de besleyici olur
Ayçiçeği damar sertliği ve kolesterol düşürücüdür
Cinsel arzuyu arttırır
Kuru yemişler içerisinde yağı ve proteini en yüksek kalitede olanı ayçiçeğidir
Bedenen ve zihnen çalışanlara, zayıf kalmış çocuklara, iyileşme devrinde olanlara çok fayda verir
Et yiyemeyenlerin protein ihtiyacını karşılar
Proteini et ayarındadır
Ayçiçek yağı özellikle soya fasulyesi ile hazırlanmış salatada mükemmel olur
Bunun dışında her türlü salataya katılabilir
Çünkü ihtiva ettiği E vitamini damar kireçlenmesini önleyerek bağışıklık sistemini korur
Aynı zamanda bu sihirli yağ hafızanın uzun yıllar canlı kalmasını sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul