07-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağı Kansere İyi Geliyor
Sizin için) Tûr-i Sina’da yetişen bir ağaç yarattık ki, bu ağaç hem yağ ve hem de ekmeğinize katık edecekleri verir” [Mü'minun, 20] “Zeytinyağını yiyiniz ve onunla yağlanınız! Zira o, mübarek bir ağaçtan meydana gelmektedir ” (Hadis-i şerif)
Dinimizde övgü ile tavsiye edilen az sayıdaki gıda maddelerimizden biri olan zeytinyağının kansere karşı da hem koruyucu, hem de tedavi edici özelliklerinin bulunduğunu anlatan, kendi başından da kanser vakası geçmiş bir uzman doktorumuzun bu anlattıklarını istifadenize sunmak istiyorum
Egzoz gazları, fabrika bacalarının kustuğu kanserojenler, içme sularımıza karışan sanayi atıkları, bir yandan da belediyelerin temizlemek için suya kattıkları klor, fast food gıdalardaki, hazır yiyeceklerdeki tehlikeli katkı maddelerine karşı elimizde iki silah var: Ekmeğimiz ve zeytinyağımız! İkisine de çok iyi sahip çıkmalıyız
Bugün dünyanın en önemli kanser ilacı olarak kabul edilen köpekbalığı kıkırdağının Küba’nın ihracat kalemleri arasında ilk sırada yer aldığı biliniyor Köpekbalığından çıkarılan Squalene adlı madde, sızma zeytinyağında bol miktarda bulunuyor Günde 100 cl Zeytinyağı tüketimi ile köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar squalene alınmış oluyor
Büyük ilaç firmaları, havucun ya da baklanın sağlık yönünden değerini araştırmayı istemezler Zira kendi ürünlerine büyük yatırımları vardır Para musluğu neredeyse, ilgi ve araştırma da o tarafta Böylece anlaşılıyor ki, konvansiyonel tıbbın kanser problemini çözmesi olanaksızdır
Köpekbalığı kıkırdağı yerine ‘Zeytinyağı’
Zeytinyağının Akdeniz’in, adeta mucizevî bir ürünü olduğunun altını çizmeliyiz Gerçekten de, Akdeniz’de kalp krizleri ve kanser dünya ortalamalarının çok altında olduğu yayınlarda yer almaktadır Bir süredir gazetelerde ilanlar çıkıyor, TV’lerde haberlerini izliyoruz: Köpekbalığı kıkırdağı AIDS ve kansere iyi gelmektedir, hatta önleyicidir
Köpekbalığı kıkırdağı gerçekten önleyici mi?
Evet önleyicidir Köpek balığı karaciğerinde bulunan Squalene maddesi tümörlerin yok edilmesinde yapıtaşı niteliğindedir Bu madde bazı böceklerde ve karıncalarda da vardır Squalene kanser tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır En önemli üreticisi Küba’nın da önemli bir zenginlik kaynağıdır Ancak unutmayınız ki bu maddenin en çok bulunduğu madde ise bizim sızma, geleneksel yöntemlerle çıkartılmış zeytinyağıdır Zeytinyağında yüzde 2 oranında Squalene bulunur Günde en az 100 cl Zeytinyağı tüketen bir kişi gerektiği kadar Squalene almış olur
Zeytinyağı, kanser riskini azaltıyor!
Amerikan Tabipler Birliği’nin yayınladığı Archive of Internal Medicine Dergisi’nin 12 Ocak 1998 sayısında çıkan bir makale hayati bilgiler içeriyor İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nden başta Dr Alicya Wolk olmak üzere 8 bilim adamının yıllar süren 61 471 kadın üzerinde yaptıkları araştırmada şu çok önemli sonucu vermiştir: Zeytinyağı kanser riskini yüzde 50?ye yakın azaltmaktadır Buna mukabil soya, mısır, ayçiçeği yağları, margarinler kanser riskini yüzde 69 yükseltmektedir O nedenle buğday kadar önemli olan zeytinyağı tüketiminin artmasına çalışmamız gerekiyor
Uzman doktorumuzdan kanserli hastalara tavsiyeler
Gün boyu, susadıkça, evde yapılmış fazla koyu olmayan sebze çorbaları ve taze sıkılmış sebze ve meyve suları içiniz Bu vücudunuza gereken vitamin, mineral ve enzimleri depolar ve ayrıca vücudu toksinlerden temizler
Klorlu suya dikkat!
Ne içmede ne de pişirmede asla klorlu olabilecek su kullanmayın Özellikle pişirme sırasında klor yoğunluk kazanabileceğinden daha da tehlikeli olabilir
Mikrodalga fırınları atın!
Gıdalarınızı paslanmaz çelik ya da cam kaplarda pişirin Az su kullanın Düdüklü tencere, mikro dalga fırını ve alüminyum kap kullanmayın
Alkollü içki kullanmayın Yoğun sigara dumanı olan yerlerden kaçın
Besinleri taze tüketin!
Rafine besinler ve muamele görmüş gıdaları kullanmayın Yedikleriniz ne derecede doğal ve taze iseler o kadar yararlıdırlar
Toksik maddelerle ilaçlanmış sebze ve meyveleri kullanmayın Bahçeniz varsa bu ürünleri kendiniz yetiştirin
Tuzu azaltın ve iyotlu tuz kullanın
Patates, kuru fasulye, fındık, yeşil sebzeler gibi potasyum yönünden zengin gıdalar alın…
En az 8 saat uyuyun Gündüz ara sıra dinlenin Elinizden geldiğince hareketli olun Bitki çayları için; kekik, kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi…
Beyaz ekmekten kaçının!
Beyaz ekmek yerine, çavdar, yulaf, kepek ekmeği ve bulgur kullanın Esmer pirinç de tavsiye edilir
Sadece koyun sütünden yapıldığına inandığınız peynir ve yoğurtları yiyin
Taze meyve yerken, içerdiği şeker düzeyine göre elma, armut ve portakal gibi iri meyveler günde 3-4 tane, çilek, vişne; kiraz ve ahududu gibi meyveler 150/200 gram yenebilir
Isırgan otunu çoğaltın!
Zeytinyağı kullanın
Taze olarak beyaz etli derin su balıkları yiyin
Kuzu eti ve ciğeri yiyin
Kavrulmamış kayısı çekirdeği yiyin
Bol bol ısırgan otu yiyin… Tohumunu balla karıştın, kendisini börek ya da salata şeklinde yiyin
Acı biber dışındaki baharatları kullanabilirsiniz
Soğan ve sarımsağı da bol bol tüketin…
|
|
|