07-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Ve Faydaları(Resimli Anlatım)
Köyümüz den bir kare 

Fındığın bahçedeki yeşil hali !

Fındık Bahçeden Toplanıp Harmanlanır(serilir) 

yeşil renk aşağıdaki rengi alana kadar güneşte kurutulur 

Harmanlanmış ve kurumuş fındık aşağıdaki gibi toplanıp Patoza (fındık dövücü) verilmek üzere hazırlanır !

Fındık Patoza verilirken ! 




vee Kabuklu Fındığımız Hazır 

Fındık kırılıp kabuğundan ayrıştırılır !



Kabuğundan ayrılan fındığı ya ezer pasta kurabiye vs yaparsınız 
veya kızartıp yersiniz 

Fındığın Faydaları
Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur
Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verip hem de besleyici olmasından dolayı gelişmelerini daha iyi sağlamak için önemli bir besin kaynağıdır
Enerji vericidir Bu yüzden besleyici özelliğinin yanında cinsel gücü artırıcı etkisi de vardır
Böbrekteki kum ve taşları döker
Güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır Çünkü, vücuda kuvvet vererek beden ve zihin yorgunluğunu giderir
Hastal ardından Nekahet Dönemleri için ve ayrıca bütün gün bedeni ve zihni yıpranmalarla Karşı Karşıya olanlar için fındık gerekli bir besin kaynağıdır
Fındık, kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır
Içerdiği yüksek kalsiyumdan ötürü kemikleri ve dişleri güçlendirir
Fındıkta diyet lifi% 1-3 oranında bulunur, barsakta kimyasal bileşiklerin Toksik etkilerini, kalın barsak hastalıklarını, Kabızlığı ve kalp rahatsızlıklarını önler, serum lipit düzeyi ve kan şekerini düşürür
Sodyum düşük, magnezyum ve potasyum yüksek olduğundan vücutta kan basıncını Düzenlemede önemli rol oynar
Kansızlık, sindirim ve Dolaşım sistemi bozukluklarını önlemede gerekli olan demiri içerir
Bilinmesi gerekenler:
Süt ve süt ürünleri demir yönünden yetersiz olduğundan dolayı Fındık bunlarla birlikte tüketilirse, Açığı kapatır
Bu da Videosu :
|
|
|