Konu
:
Rezene Çayının Faydaları Ve Pişirme Önerileri
Yalnız Mesajı Göster
Rezene Çayının Faydaları Ve Pişirme Önerileri
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rezene Çayının Faydaları Ve Pişirme Önerileri
Rezene çayı ise bu bitkinin tohumlarından elde edilen, C ve B vitamini ile kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içeren bir bitki çayıdır
Rezene çayı yüzyıllardır bitkisel tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır
Rezene çayının faydaları
Rezene çayı bebeklere verilebilecek kadar hafiftir ve özellikle kalınbağırsak sancılarına iyi gelir
Kasları yumuşatan ve spazmlara iyi gelen rezene gaz ve şişkinliği azaltır
Midesi bulananlar ve karın ağrısı çekenlerin kullanması uygundur
Rezene çayı östrojenin etkilerini artırır
Bu nedenle adet öncesi sendromu, süt azlığı, menopoz belirtileri ve düşük libido gibi sorunlarda kullanılır
Rahimdeki kasları gevşettiği için adet sancıları içinde önerilmektedir
Ağrıyan gözlere uygulanan rezene çayı da oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir
Çay soğuduktan sonra pamuk bir ped yardımıyla gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletirseniz ağrı azalacaktır
Rezene çayı metabolizmayı da hızlandırır ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur
Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar
Boğaz ağrılarına iyi gelir ve bronşları açar
Aynı zamanda ateşi de düşürmeye yardımcıdır
Rezene Çayı Tarifi
Bir fincan sıcak suya 1–2 çay kaşığı rezene tanesi ekleyin ve demlenmeye bırakın
Ekstra tat için taze portakal kabuğu koyabilirsiniz
Rezene çayının etkisini uzun süre korumak istiyorsanız, kurutulmuş çekirdekleri hava geçirmeyen bir torbada serin ve kuru yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul