07-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizinin Faydaları
Hindistan cevizi suyunu iklim gereği çok fazla tüketen bir toplum değiliz Ancak ileri tarım yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte hindistan cevizi üretimi yapılmakta ve hindistan cevizinin suyuna erişim daha kolay olmaktadır Hindistan cevizi suyu sütü alınan olgun cevizlerden sıkılma yoluyla elde edilir ve yaşlanmanın çok önemli bir düşmanıdır Ünlü pop müzik şarkıcısı Madonna her fırsatta güzelliğini ve gençliğini hindistan cevizine borçlu olduğunu söylemektedir
Hindistan cevizi suyu ve sütünün bu kadar popüler olmasının nedeni elektrolit açısından mükemmel olmasıdır Ağız yoluyla alınabilecek en iyi nemlendiricidir Hindistan cevizi su ve sütünün yapısı insan plazmasına benzer Soydum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, potasyum, C – B vitaminleri, protein ve mineraller içerir
Hindistan cevizi su ve sütünün faydaları şöyle sıralanmaktadır:
-Cilt dokusunu geliştirir
-Kilo vermeye yardımcı olur
-Bağışıklığı arttırır ve virüslere karşı korur
-Dolaşımı düzenler
-Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırarak sindirime yardımcı olur
-Tiroit sağlığını geliştirir
-Hepatit, ödem, yanık tedavilerine yardımcı olur
-Özellikle sarhoşluğu giderir
Hindistan cevizi sütü inek sütüne lezzetli bire alternatiftir Çay, kahve gibi içecek ve yiyeceklere eklemeye elverişlidir İçinde bulunan laurik asit antibakteriyel ve antimikrobiktir Mantar ve mikrobik kökenli rahatsızlıklarla savaşan kaprik asit içerir Uçuk, aids, grip gibi hastalıklarla başarı ile mücadele eder
Hindistan cevizi yağının yemeklik yağ olarak kullanıldığı ülkelerde kalp hastalıklarının düşük düzeyde olmasına karşın kalp hastalıklarına neden olan bakterileri öldürücü özelliği bulunmamaktadır Hindistan cevizi süt ve yağı bağışıklığı arttırmanın yanısıra doğrudan kullanımda toksin giderici ve cildi güzelleştirici özellikleri vardır
Hindistan cevizi yağının kolesterol içeriği bulunmasına rağmen uzun süreli kullanımda bile tehlikeli olmadığı görülmektedir Çünkü hindistan cevizi yağ molekülleri farklı bir yapıdadır
Hindistan cevizi ürünleri cam şişelerde saklanmalı, başka yağlarla karıştırılmamalı ve plastik kaplarla temas ettirilmemelidir
|
|
|