Yalnız Mesajı Göster

Zayıflatan Baharatlar Ve Kullanımı

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zayıflatan Baharatlar Ve Kullanımı



Baharatların metabolizmayı canlandırıp, kişiye enerji verdiği artık biliniyor

Zencefil, zerdeçal, karabiber, kekik, kırmızıbiber gibi çok kullanılan baharatlar doğru zaman ve doğru yemekle birlikte kullanıldığında yağ yakımını da hızlandırıyor

Yağı, şekeri, unu en aza indirip baharatlarla hafif ve lezzetli yemekler yapmak mümkün Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor Kilo kontrolünde ve diyette başarılı olmak, hafif yiyeceklerle doyma hissine ulaşmak için baharatları doğru besinlerle kullanmakta fayda var Peki, hangi besinle hangi baharatı tüketmek gerekiyor? İşte cevabı:

Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun

Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik

Domates: Fesleğen, defne yaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi

Koyun eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiyeTavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil

Karaciğer: Fesleğen, soğan Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran Mantar: Tarhun, kekik

Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik

Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç Sebzeler: Kekik Soğan: Fesleğen, kekik

Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik

Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak Yumurta: Kekik, tarhun Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye

Haber365

Alıntı Yaparak Cevapla