Prof. Dr. Sinsi
|
Zayıflatan Baharatlar Ve Kullanımı
Baharatların metabolizmayı canlandırıp, kişiye enerji verdiği artık biliniyor
Zencefil, zerdeçal, karabiber, kekik, kırmızıbiber gibi çok kullanılan baharatlar doğru zaman ve doğru yemekle birlikte kullanıldığında yağ yakımını da hızlandırıyor
Yağı, şekeri, unu en aza indirip baharatlarla hafif ve lezzetli yemekler yapmak mümkün Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor Kilo kontrolünde ve diyette başarılı olmak, hafif yiyeceklerle doyma hissine ulaşmak için baharatları doğru besinlerle kullanmakta fayda var Peki, hangi besinle hangi baharatı tüketmek gerekiyor? İşte cevabı:
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defne yaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi
Koyun eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil
Karaciğer: Fesleğen, soğan Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç Sebzeler: Kekik Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak Yumurta: Kekik, tarhun Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye
Haber365
|