07-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Bal
ballı zencefil - zencefilin yararları - ballı zencefil çayı - zencefil neye iyi gelir
Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda bir çay kaşığı toz zencefil bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp macun yapılarak yenildiği zaman insanın içini ısıtarak bronşlarını açar ve temizler
Balgamı söktürür, öksürüğü keser
Zencefil aynı zamanda doğal aspirindir; kanı sulandırır, damarları açar, pıhtılaşmayı önler
Zencefilin faydaları
Zencefil, mide bulantısı, şişkinlik ve kolik gibi sindirim problemlerine karşı başarıyla kullanılabilir Yolculuk kusmalarına karşı etkilidir Antiseptik etkisi sayesinde, mideye bağırsak enfeksiyonlarına ve hatta gıda zehirlenmelerine karşı kullanılabilir Zencefil kandolaşımını uyarır ve böylece kanın yüzeysel bölgelere de rahatça ulaşmasını sağlar Bu etkinliği sayesinde donuklarda, ısınmayan el veayakların ısıtılmasında çok önemli görevler üstlenebilir Aynı zamanda yüksek kan basıncını da normalleştirebilir Terletici ve ateş düşürücü etkileri vardır Öksürük,grip, soğuk algınlığı ve öteki solunum yolları hastalıklarında, ısıtıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir
Ayrıca iştah açar ve kabızlığa karşı kullanılabilir Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Zencefil çayı olarak: Değirmende inceltilmiş yarım tatlıkaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir,hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir bitkidir Zencefil, mide ülseri olanların bile kullanabileceği özelliktedir
Zencefilgiller familyasından anayurdu Hindistan ve Malezya olan etli rizomlu bitkidir
Baharat olarak kullanılır Tıbbi zencefilin tropik ülkelerde kültürü yapılır
İştah açar
Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür
Kusmayı önler
İshali keser Bağırsak bozukluklarını giderir
Soğuk algınlığında çabuk iyileşmeyi sağlar
Bedeni ve zihni gücü artırır
|
|
|