Konu
:
Huş Ağacı
Yalnız Mesajı Göster
Huş Ağacı
07-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Huş Ağacı
Prof
Dr
Olafadamın, Walter-Straub enstitüsünde yaptığı araştırmalar sonunda özellikle etin içerdiği yüksek orandaki proteinin arachidon asidi artırdığını tespit etmiştir
Bunun da eklem kıkırdaklarının tahriş olmasına neden olduğunu tespit etmiştir
Normalde eklem sıvısının PH değeri 7
4?dür, şayet aşırı miktarda et yenirse PH=6
2?ye kadar düşer yani asitleşir
Böyle bir ortamda eklem kıkırdakları bozulur ve bu da zamanla eklemlerin bozulmasına ve de artroza (eklem yapısının bozul-ması) dönüşür
Prof
Dr
O
adam ve ekibi yaptı araştırmalar neticesind3e kişinin haftada en fazla bir defa et ve et mamulleri yemeleri, fazlasının çeşitli rahatsızlığa neden olabileceğini ispatlamıştır
(GM
9
98
41) Hatırlanacak olursa Peygamber Efendimiz (s
a
v) ?her gün et yemeyiniz? buyurmuşlardır
İşte eklem kıkırdaklarında arachidon asidin çoğalması ile buralarda asitleşme oluşur ve bu asit kıkırdakları tahriş eder (yıpratır) bu noktada Huş?un birleşimindeki saponinler arachidon asidi sünger gibi emerek zararsız hale getirir
Çayı: Huş yaprağından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10dk demlenmeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir
Çay Harmanları;
Huş özsuyu:
Gövdeden elde edilen özsuyun bozulmaması için 8-10 karanfil ve 1-2gr tarçın ilave edilir ve buzdolabına konur
Günde 3 defa bu özsudan birer yemek kaşığı 23-hafta süreyle alınır
Huş ekstresi:
Huş yaprakları etanol ve su karışımı ile ekstraksiyonu yapılır
Elde edilen ekstreden günde 3-5defa, 15-20damla, 4-8hafta süreyle alınır
Yukarıdaki çay harmanlarından da ayır ayrı ekstresi yapıldıktan sonra karıştırılarak iksiri yapılır ve ekstresi gibi kullanılır
Yan tesirleri:
Bilinen bir yan tesiri yoktur
BİTKİLER – HUŞ AĞACI (KARA HUŞ AĞACI)
(Salkım huşu, düzük)
ETKİLERİ
* Bağırsak kurdu düşürücü
* Büzücü
* İdrar söktürücü
* Yaprak çayım idrar yolları problemleri ve bağırsak solucanlarını atmak için kullanın
* İç kabuktan hazırlanmış bir çay iyi bir ağız yıkama suyudur ve dahili olarak alındığında ishal, romatizma ve çıbanlar için iyidir
İç kabuk ve sürgünlerden bahar keklik üzümü yağma benzer bir yağ elde edilir
Hazırlanışı ve Kullanma Şekli
* Kaynatma olarak, 1 çay kaşığı iç kabuk veya yaprağı 1 bardak suya koyun
Günde 1 ila 2 bardak için
Tentür olarak, 1/2 ila 1/2 çay kaşığı kullanın
Bu Bir Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul