Yalnız Mesajı Göster

Olumlu Düşünce Tekniği

Eski 07-22-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Olumlu Düşünce Tekniği

Buradaki konu sadece kişinin öz benliği, özüyle iletişimden bahsediyor, bu bilgelik ve farkındalık da herkesin hakkı
Özbenliğiyle iletişim kuranlar hemen peygamberim iddiasına girmez herhalde Sadece kaynakla irtibata geçerler
Zikir konusunda bazı doğru noktalara değinmişsiniz ancak söylemem gereken bir iki şey olabilir bu konuda
Bir konu nedeniyle yaklaşık 6 ay neurofeedback seansı aldım Yani beynimin bir sürü bölgesiyle kendi irademle oynandı Ancak bu dışarıdan bir müdahale değil, neurofeedback yöntemiyle kendi dikkat yoğunlaştırmam ile oldu Bu dönemde beyin ile ilgili çok şey öğrendim Öncelikle Beynimiz bizi değil biz beynimizi yönetmeliyiz Yani ruhumuz beynimize hükmetmeli Sorun zaten beynin bizi yönetmeye başlamasında
Alfa, teta, beta, delta, bunlar çok genel yazılıp geçiyor, ancak beyin şöyle çalışıyor, Örneğin bir bölge alfayı daha çok üretmesi gerekirken tetayı daha çok üretiyor, başka bölge deltayı üretmesi gerekirken alfayı daha çok üretiyor, böylece dengesizlik ve sorunlar oluyor
Beyin müdahale edilemez değildir ve bence edilmelidir En uygun yolu ise kişiler kendileri bulabilir
Zikir konusuna gelince; kendi neurofeedback deneyimlerimden biliyorum ki, beyin yeni durumuna adapte olması için süre gerekiyor, bu süre zarfında kişi sonuçların istediği yönde olmadığını gözlemlerse hemen o çektiği zikri bırakırsa zaten 2-3 gün sonra beyin eski haline döner Çünkü zaten beyin, tekrarlarla öğrenir Beyin öğrenir ve biz de beyine öğretmeliyiz, beyin bizim hükümdarımız değil ruhumuz onun komutanı olmalı Beyin bir aracıdır

Alıntı Yaparak Cevapla