Yalnız Mesajı Göster

Her Şeyi Olan.... Hiçbir Şeysiz İnsanlar!

Eski 07-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Her Şeyi Olan.... Hiçbir Şeysiz İnsanlar!

harika bir paylaşım ellerine sağlık o kadar doğruki aslında şansta hayata nerden baktığındır oturduğun koltuktan hangi açıdan bakıyorsan hayata işte şansta budur hayata bakış bana göre belki pollyanayım ama ben herşeye rağmen çok şanslıyım Çok şükür herşeyden önemlisi bir memleketim var Huzur içinde yaşaya bildiğim bir memleketim var herşeyine rağmen
dün tamda bunu düşünüyordum akşam aşkta ve savaşta filistini izlerken bazı bölümlerini yakaladım malesef hayatın gerçekleri bizlerinse görmekten kaçındığımız aşkmış sevgiymiş paraymış vs vs vs şeylerin peşinde koşuyoruz yakınlarımızda bir yerlerde insanlar sokakta yürürken etrafında bir bomba patlayıp patlamayacağından emin degil bu korkuyla yaşarken hala bir umut ışığına bakıyorlar
ben tanıdım böyle insanları dinledim ve kendimden utandım nedeni ise basit insanlar bir yaşam çabası içindeyken bizler saçma sapan şeyler peşinde kendimizi kaybetmişiz
Iraklı birilerini tanıdım bana dedikleri " sen şunu bilirmisin konşamamak nedir? hakkını savunamamak nedir? hakkını aradığında idam cezası almak nedir? mal varlığın varken üzerinde şuan hak iddea edememek nedir? bilirmisin? sizler yatağınızda rahat uyurken bizler her an bir bomba bir saldırı korkusuyla yaşayan insanlarız bu nedemektir bilirmisin? varlık içinde yokluk yaşamak"
dört yaşında silahla tanışmak nedemektir bilirmisin gerçek bir silahla onu kullanmasını öğrenmek bir gün olaki kullanmak zorudna kalıcaksın bana bunu anlatan kişi bunları birebir yaşayan insanlardı
uçakla bir kaç saat ötemizde bunlar yaşanıyor ve insanlar nefes aldıklarına şükrediyor bir gün olup kurtulma umudunu içerisinde yaşıyorlar
aslında yaza bilecek bir çok eşy var fakat şuan burada yazmam pek uygun olurmu bilemiyorum fakat bildiğim birşey ve öğrediğim birşey varki bizler çok şanslıyız herşeyden önce çok güzel bir ülkemiz var herşeye rağmen güzel bir ülkede yaşıyoruz şuanki olan durumlar ise sadece bizim sorumluluğumuz bizden kaynaklanıyor fakat buna ragmen bile çok şeye sahibiz
hırslarımız arzularımız ve bitmek bilmez isteklerimiz lüksü ihtiyaç yaptığımız için her bir birey şuan olan durumdan sorumludur bana göre böyle dışarda degilde sorunu kendimizde arasak belki herşey daha kolay çözümlenicektir
sanşlıyız yaşıyoruz şanslıyız bir çok nedenimiz var
o insanlar bile kendini bazı şeylere bakarak şanslı görüyorsa bizler nankörlük ediyoruzdur var olanı bize sunulanları inkar ederek kendimizden daha çok dönüp bir etrafımıza baksak 2000km öteye degil 200 metre ilerimize baksak belki bir çok şeyinin daha net farkına vara biliriz

Alıntı Yaparak Cevapla