Prof. Dr. Sinsi
|
Ben,Lütfen Affet Ben'i.../Mektuplarım...
Sevgili BEN  
Biliyorum aslında,sana bu mektubu yazmakta ve sana karşı olan duygularımı anlatmakta çok geç kaldım Ama derler ya hani,zararın neresinden dönersen,kardır diye  Umarım bu söz doğrudur ve sen,beni affeder ve hatalarımı telafi etmem için bana bir şans tanırsın   
Sahi,biz ne zamandır beraberiz seninle?Sen kaç senedir benimlesin?15,20,30 ?Yok hayır,''nufus kağıdı dedikleri'', orada burada çıkarıp çıkarıp gösterdiğim pembe,içinde sayılar isimler filan yazan o kağıt parçasından bahsetmiyorum Ben sana, senin sesini ilk ne zaman duydum onu soruyorum  
Ah şimdi hatırladım 13-14 yaşlarımın o en delişmen,en zaptedilmez,en ele avuca sığmaz günlerinde resmen tanıştık seninle değil mi?Aslında sen hep içimde bir yerlerdeydin,ve ben seni hep sorguluyordum Hatta o günlerde, en çok''Kimim ben'' diye sorup duruyordum sana değil mi? Sen ise bana hep duymak istediğim ama o günlerde anlamını çözemediğim cevapları veriyordun ''Ne olmak istersen o'sun  ''
Biliyorum,hiç dinlemedim ben seni değil mi?Hele hele ,birilerine yenilip''Id-ego-süperego'' denen üçgene hapsolduktan sonra,aslında her geçen gün, daha çok koptum senden Haklısın,ben hep zoru seçtim Nerede bir çıkmaz sokak var,oraya gidip yollar inşa etmek derdine düştüm Bilinmeyen ülkelerin,saat 25 de kalkacak son otobüsüne biletler aldım Peronda,kulaklarımda 9 notanın nağmeleri olan bir wokmen,elimdeki tıkış tıkış doldurulmuş ve taşıyamayacağım kadar ağır valizde ise, ''değmezmiş'' parfümü sıkılmış ''acı,gözyaşı,üzüntü,keder'' vardı Nasıl sarıldım dimi o valizime?Nasıl korudum kolladım onu?Sen ''bırak'' dedikçe,ben sana inat daha çok sarmaladım onu Herşeyim oldu onlar,sen,yani ''BEN'' ise hiçtin(m)
Hani anneannem vardı ya,bir gece yarısı aniden çıktı bu'' rüya alemi'' dedikleri hayatımdan;işte ben en çok onu sevdim  Sonra annem babam,kardeşim Hatırlıyorsun değil mi,hani bir adam girmişti hayatıma,adı ''Aşk'' olan;aslında onu da pek çok sevdim İtiraf etmesi çok zor ama,şimdi anlıyorum ki,ben bir tek BEN'i sevmemişim   
Çok acı   Yıllarca BEN hariç herkes için birşeyler yapmışım Hep birilerini mutlu edecem diye çırpınırken,BENi görmemişim Ben, BENi o kadar yok saymışım ki,duvarlar örmüş,içine hapis etmiş,kimsenin de görmesine müsade etmemişim
Birileri görsün diye güzeleşmiş,birileri görsün diye giyinmiş,birileri görsün diye çalışmışım,BEN hiçbir şey istemeden sessizce oturmuş bir köşede,yanına gidip ''sen ne istersin''diye sormamışım  
Evimdeki en güzel odayı birileri için hazırlamışım,en güzel tabak-bardakları birileri için saklamışım ama BEN bir köşede ayak üstü bir sandwich le yetinmiş,gerisini hiç umursamamışım   
BEN hariç herkese ''seni seviyorum'' demişim BEN hariç herkesi dinlemişim BEN hariç herkesi anlamışım ama BEN ne zaman konuşmak istese,bir bahane bulup susturmuşum  
İşte sonunda dibe vurdum BEN  ''Ben''i uğruna yok ettiğim o biri,birileri yok artık Sadece ben ve BEN varız Ve şimdi anladım ki,herşeyden,herkesden daha önemliymişim BEN  
?
Affet BEN(i) Affet lütfen  Sana söz veriyorum,hiçbirşey eskisi gibi olmayacak bundan sonra  Sen BENi affet ki,ben de BENi affedebileyim Geçmişe sünger çekip,yeni bir sayfa açabileyim Yaşanmış ne varsa ''değmezmiş'' kokulu,hepsininin üzerine benzin döküp yakayım Ve ilk fırsatta kendimi hayata atıp,yeni kokulu ''yaşanmamışlık''larla tanışayım
Sana söz veriyorum,bu günden sonra çok iyi bakacam BEN'e;çünkü anladım ki BEN den başka bir BEN yok Asla yok saymayacağım BEN'i  Üzmeyecek ve kesinlikle de kimsenin üzmesine müsade etmeyeceğim Yürüyecek ayakları,istediği herşeye dokunabilecek elleri,gören gözleri,duyan kulakları,konuşabilen bir ağzı,ama en önemlisi düşünebilen bir beyni,yani mükemmel yaratıldığı için her gün şükür edeceğim onu ve içinde yaşadığı dünyayı yaradan o ilahi güce  
BEN,herzaman ''birileri''nden önce gelecek BEN için giyinecek,ben için süslenecek,ben için takıp takıştıracağım Yarın için sakladığım ne varsa dolaplarda,hepsini çıkarıp BEN'im önüne sereceğim BEN için masalar hazırlayacak,yemekler pişireceğim BENi atıp arabaya,deniz kenarında yürüyüşlere götüreceğim Dalışlar yapıp,hiç tanımadığı balıklarla flört etmesine,ormanlarda börtü böcüklerle kaçamak aşklar yaşamasına izin vereceğim
Her sabah uyandığımda,ilk ona ''günaydın'' diyeceğim Aynanın karşına geçtiğinde,gözlerinin içine bakıp ''bugün çok güzelsin'' dediğimde,şımarık şımarık gülümsemesine müsade edeceğim Bana söylediği her şeyi dinleyip,onu anlamaya çalışacağım Onu hiç susturmayacak ve kesinlikle ama kesinlikle ona hiç kızmayacağım İstemediği hiçbirşeyi dinlemesine,görmesine,okumasına ve yazmasına müsade etmeyeceğim Onu özgür bırakacağım
Allah hariç,hiçkimseyi BEN'den fazla sevip,BEN'den fazla değer vermeyeceğim Ne kadar özel yaratıldığını ve ne amaçla bu dünyaya geldiğini ona asla unutturmayacağım Karşıda ki her kim olursa olsun,BEN'im önce İNSAN,sonra da bir kadın olduğum gerçeğini değiştiremeyecek ve ben,her zaman bana yakışır şekilde düşünüp,bana yakışır şekilde yaşayacağım İnançlarım ve Allah hariç,hiçkimsenin gözümden bir tek damla yaş akıtmasına ve yüzümdeki gülümsemeyi soldurmasına müsade etmeyeceğim En önemlisi de,kesinlike bencil olmadan,''ben'' diye düşünmeyi ve yaşamayı öğreneceğim  
?
BEN  Burada bulunan bütün harflerin ve noktalama işaretlerinin huzurunda itiraf ediyorum;seni çok seviyorum ve BENi affettim Hadi sen de affet beni ve bir şans ver bana!
echo
(Site genelinde bulunan ''echo'' imzalı tüm deneme/hikaye/mektup türünde ki yazıların telif hakları bana aittir ve izinsiz alınıp dağıtılmaz)
|