Konu
:
Elma Ve Elma Kabuğunda Yatan Mucize...
Yalnız Mesajı Göster
Elma Ve Elma Kabuğunda Yatan Mucize...
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Ve Elma Kabuğunda Yatan Mucize...
Elma Ve Elma Kabuğunda Yatan Mucize
Elmanın sayılmayacak kadar çok yararı var
Pek çok hastalığı da önleyen elmanın faydalarına bakalım
Kolestrol
; Elmanın içeriğindeki posa ve antioksidan mücevher değerindedir
Tüm posalı yiyecekler gibi kolestrolü doğal yollardan düşürür
Hayvansal gıdalar tüketildiğinde koruyucu bir madde olmadığında bağırsakta emilim gerçeklerşir
Elma bu emilimi engelleyerek dışkı yoluyla atılmasını sağlar
Bunun yanında sindirim için gerekli olan karaciğerden on iki parmak bağırsağa akıtılan safra asitlerinin işe yaramayan kısımlarını emrek vücuttan atılmasını sağlar
Kandaki kolestrol bu şekilde düşmüş olur
Şeker hastalığı
; Beyaz ekmek, şeker, beyaz makarna, patates ve mısır kandaki şekerin hızlı yükselmesini sağlar
Bu yüzden şeker hastaları için tavsiye edilmeyen yiyeceklerdir
Elmanın içerisindeki pektin maddesi şekeri emerek kandaki şekerin hzılı yükselmesine engel olur
Günde 1 adet orta boy elma yemek sağlık açısından çok faydalıdır
Canınız tatlı çektiğinde elma yemek sizi fazla kilolardan koruyacağı gibi tatlı yeme isteğinizi de azaltacaktır
Kalp ve damar
; Kandaki ve dışarıdan alınan kolestrolü düşürerek kalp damar hastalıklarının önüne geçer
Elmanın içerisinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolastrolün okide olup damar çeperine yapışmasını engeller
Bağırsak kanseri
; Elmanın içerisindeki posa bağırsakların çalışmasına yardımcı olur
Posalı yiyecekleri ne kadar fazla tüketirseniz bağırsak kanserine yakalanma riskiniz o kadar azalacaktır
Meyve, sebze, baklagiller, tahıl ürünleri ve salata ürünlerini mutfak kültürüne yerleştirememiş olan ülkelerde bağırsak kanseri ciddi rakamlara ulaşmıştır
Kabızlık bağırsak kanserinin en büyük nedenlerindendir
Elma yiyerek kabızlığı rahatlıkla önleyebilirsiniz
Tüm hastalıkların başını çeken sigaranın kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşı elmanın içerisinde bulunan antioksidanlar ile etkisi azalmaktadır
Elmanın yararları saymakla bitmez fakat dikkat etmeniz gereken çok önemli bir ayrıntı daha var
Elmayı kesinlikle kabuklu yiyin asla kabuğunu soymayın
Çünkü bütün değerler elmanın kabuğunda saklıdır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul