Yalnız Mesajı Göster

İslami Esasta Gün Kavramı - Zaman Bilgisi (Dualar İçin Çok Önemli)

Eski 07-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

İslami Esasta Gün Kavramı - Zaman Bilgisi (Dualar İçin Çok Önemli)

Halit arkadaşım verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum, eski bir üye olmama rağmen genelde mesaj yazma alışkanlığım yoktur Hala havas ve gizli ilimler üzerine dirsek çürütmekte olduğumdan mı, yoksa vakit bulamadığım bahanesine sığınmak istediğimden mi, gerçekten karar veremiyorum Ancak verdiğin bilgilere bende vakıfım ve insanların sanırım hayat denilen hengame içine karıştığında ki gaflet ve cehaletten ötürü, forumda öyle sorular soran arkadaşlarım var ki, kimi zaman bana garip geliyor!

Aslında sorulan sorulardan insan ilmini ve bilgisini de ele verir Gece 12'yi vurunca veya geçince şunları okuyun gibi tavsiyeler var forumda lakin bunlar sadece hurafe

Arkadaşlar her gün ayrı bir gezegenin günü, her saat ayrı bir gezegenin saatidir Her insanın kendi kişisel bir ismi azâmı vardır, her insanın ismine ve doğduğu anda ki gezegenlerin diziliş biçimine göre (burçlar) aldıkları etkiler farklıdır Bu öyle hassas bir konudur ki, doğduğunuz saat hatta dakika bile önemlidir

Varsayalım ki bir insan yengeç burcu buna bağlı olarak yönetici gezegeni ay, o zaman bu insanın okumalarından alacağı en muhteşem sonuçlar için okumalarını ay saatine denk getirmesi gereklidir, boğa burcu ise yönetici gezegeni venüstür ve venüs saatini bulmalıdır

Ancak miladi ve hicri takvimler farklıdır ve gezegen saatleri bizim genel olarak kullandığımız standart saatler gibi muntazam değillerdir, her gün için değişir, aynı ezan saatlerinin değiştiği gibi ileri ve geri giderler, işte bu yüzden sürekli olarak kendi gezegeninin saatlerini yakalamak sürekli bir takip ve hesaplama gibi zorunlulukları beraberinde getirir Buda elbette herkesin rahatlıkla katlanacağı bir iş değil!

Esasen astroloji ilmine girer bu iş ve astroloji sanıldığı gibi gazete veya medyum uydurması boş palavralar değildir, bir çok insan bu konuda ön yargıya sahip ancak, astroloji İDRİS AS peygamberin ilmidir İdris peygamber MISIR'da yaşamış yunan mitolojisinde tanrı hermes olarak bilinen, asıl mesleği terzilik ama ilmi de astroloji olan bir mübarek zât'tır Bu gün hala astrolojiye dair bilinen herşey bize İdris peygamberden mirastır

Benzetmek gibi olmasın ama sadece örnek vermek adına söylüyorum, yahudilerin kabala denilen mistik öğreti biçimi ve bu öğretinin içinde yer alan tüm uygulamalar da yine bu ay takvimi ve saatler esas alınarak yapılır!

İlgili arkadaşlar forumda bu saatler ve takvimle ilgili konuları bulabilirler

SELAM VE DUA İLE

Alıntı Yaparak Cevapla