Yalnız Mesajı Göster

Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz?

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biz Nerede Yanlış Yapıyoruz?

Merhaba Arkadaşlar

Kelimeyi Tevhid getirdim müslüman oldum Kuran'da bana vaad edilen cennet üstünlük ebedi saltanat hayatı Bunları kazanmam için bazı şartlar var Birde bunları yapmazsam Cehennemle azap edilceğime dair kesin olan bir tehtit var Diğer bir yandan Allah'ın Merhamet sahibi olduğu hiç birşeye ihtiyacı olmadığı var Ne kadar çok şey var Birde bunların dışında beni kandırmaya çalışan Şeytan var Hemde kıyamete kadar izinli Oysa ben insanım Melekler bize secde etti Şeytan etmedi diye kovulmadı mı nerde benim değerim Kısacık ömrüm var Bunlarda yetmezmiş gibi çeşit çeşit dertlerim var

Oysa ben namaz kılıyorum dua'mı ediyorum Allah'tan istiyorum Bana söylenenleri yapıyorum ama etrafıma bakıyorum ki adam müslüman bile değil oysa benden mutlu derdi yok istediğini yapabiliyor Hani ayette okumuştum ben eğer gerçekten inananlarsanız üstün olan sizsiniz diye? Nerde?

B sırrı diyorlar benden açığa çıkan şeklinde bir nevi Ama bu soruya cevap olmaz B'nin asıl taşıdığı anlam bu olsa herşey benden açığa çıksa asıl BEN ne oldu? Kuran'daki müteşabih harfleri hepimiz biliriz bazıları çok açıktır bazıları değil Ama ondaki en açık olan B harfi nasıl iman etmeniz gerekeni oldukça bildiriyor Herşey Allah'ta başlıyor

Aslında var olan Allah var Araya Ben girince O Ben oluşunca ne mi oluyor Sen Oluyor Sonra O oluyor Sonra Onlar Sonra Bunlar Sonrada Şunlar oluyor Sonra Ne mi oluyor İsmi Allah olan Üstün yaratıcıyı dışarda aramaya başlıyorsunuz Varlığınızı ondan ayırıyorsunuz Putlaştırıyorsunuz Sonra O Rahman ve Rahim Olduğu İçindir ki Size kendisine dönene dek Sürekli Rahmet Ediyor sizde bu rahmeti suistimal ediyorsunuz Sonunda size o azapta etmiyor Rahim ismi gereğince size yaptıklarınızın sonucu yaşatıyor

Şimdi senin yanlışın işte burda sen aslında yanlış yere yöneliyorsun Sormuyorsun kendine ben nerde hata ediyorum Allah'ı istiyorsun ama onu anlamıyorsun Birbirine zıt şeyler gerçekleştiriyorsun öyle olunca hem dünyanı hem ahiretini ziyan ediyorsun İşte Allah'a inanmayan ona ulaşmayı istemez ne istediğini bilir onun derdi dünya malıdır Allah'ta ona onu vermiştir Ama o batıl olanı tercih etmiştir Sen Hakkı istiyorsun ama Hak'tan ona yakışır şekilde istemiyorsun Eğer gelirse yanlış içersinde olduğun inanca inancaksın Allah'a inanıyorum diyipte inanmayanlardan olacaksın Seni bundan koruyor Önemli olan gerektiği şekilde istemek

Yapman gereken basit nasıl bu alemler tek bir evreden başladıysa sen onları yoktan var edene yönelceksin Var gösterilenlere değil Onuda Besmelenin manasıyla hemen bulmuş olacaksın Ben gitcek Sen ve O kalcaksınız Yani Kuran'nın kalbi niteliğinde ki Yasin süresinin ilk harfi Y olacaksın Sonra varlığını var kılanında O olduğunu bildiğin için Sen'de gitceksin Yalnızca O Kalacak Yalnızca o Kaldığı için Çok'luk gitcek Yalnızca "Gerçek BEN" yine Bismillahirrahmanirrahim Yaptıkları için kendisine hiç bir Sual sorulmayan ve varlığına çok merhametli olan ve dilediğini rahim ismi manasıyla dilediği anda yaratan kalacak

Seninde kesinlikle böyle sorunların olmayacak Bu yazılanlar kimimnin şirkini kiminin imanını artırır Hangisi olduğunu merak ediyorsan Kuran meali'ni OKU

19 / MERYEM - 9

(Vahiy meleği) dedi ki: Evet, öyle (Ancak) Rabbin diyor ki: “Bu, bana göre kolaydır Nitekim daha önce, hiçbir şey değil iken seni de yarattım

59 / HAŞR - 24

O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır Güzel isimler O’nundur Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir

8 / ENFÂL - 17

Onları siz öldürmediniz, fakat Allah onları öldürdü Attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı Mü’minleri, tarafından güzel bir imtihanla denemek için Allah öyle yaptı Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir

81 / TEKVÎR - 29

Ve âlemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz

112 / İHLÂS

1 De ki: O, Allah birdir
2 Allah sameddir (Samed, hiçbir şeye muhtaç olmayan, aksine her şey kendisine muhtaç olan demektir )
3 O, doğurmamış ve doğmamıştır
4 Onun hiçbir dengi yoktur

İşte senin sorularına neden olan şey sizin bu ayetlerin gerçeğini görememenizdendir Bunları Kuran'ı Okuyup anlamdan anlamaya çalışman seni şirke götürebilir Muhakkak Kuran'ı Oku

Yoku var gösteren O'dur Rüyalarınız size örnektir Uyandığınızda hepsi Yok olmuştur Düşüncelerinizde size örnektir Orada herşeyi var edebilir şekil verebilrsiniz Ama aslında onlar YOK'tur

45 / CÂSİYE - 13

Ve göklerde ve yerde olanların hepsini(Bakın Hepsini Diyor) kendinden (bir lütuf olarak) size musahhar (emrenize) kıldı Muhakkak ki bunda, tefekkür eden bir kavim için mutlaka âyetler (ibretler) vardır

45 / CÂSİYE - 12
O Allah ki, içinde gemileri O'nun emriyle yüzdürmeniz için Denizi size musahhar (emre amade, emrinize) kıldı Ve O'nun fazlından istemeniz için Umulur ki, böylece siz şükredersiniz

İlim bir deniz gibidir Kimi içinde yüzer kimi üstünde gider kimi onda boğulur ve neredeyse kaybolur Şuandaki halinize şükredin ve Allah'tan isteyin Yarattıklarından değil bunuda anlattığım şekilde yaşamaya çalışın Ama önce OKU'yun kitabı ki şirkten korunmuş olun

Anlamak istediğiniz sorular varsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz

Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla