Konu
:
Pesemen Soslu Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pesemen Soslu Tavuk Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pesemen Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler :
4 kişilik
1-400 gr but
2-100 gr un
3-400 gr yoğut
4-2 adet yumurta sarısı
5-50 gr tereyağı
6-çiçek yağı
7-1 adet havuç
8-1 adet limon
9-1 lt su
10-yeteri kadar tuz
11-100 gr süt
Yapılışı :
İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır
Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur
5-10 dak
soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır
Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir
Ocağın üzerine alınarak 10 dak
karıştırılarak kaynatılır
Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir
Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür
(15-20 dak)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul