Yalnız Mesajı Göster

Pesemen Soslu Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesemen Soslu Tavuk Tarifi









Malzemeler :



4 kişilik
1-400 gr but
2-100 gr un
3-400 gr yoğut
4-2 adet yumurta sarısı
5-50 gr tereyağı
6-çiçek yağı
7-1 adet havuç
8-1 adet limon
9-1 lt su
10-yeteri kadar tuz
11-100 gr süt



Yapılışı :



İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur 5-10 dak soğumaya bırakılır
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir Ocağın üzerine alınarak 10 dak karıştırılarak kaynatılır Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür (15-20 dak)

Alıntı Yaparak Cevapla