Konu: Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf




Malzemeler;


* 350gr yaş tek kadayif


* 1 su bardagi cekilmis ceviz ici


* Yarim paket tereyagi


Serbeti icin:


* 5 su bardagi su


* 4 su bardagi seker


Yapilışı:


1 Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım)


2 Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz


3 Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün


4 Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın


5 Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla